zaterdag 24 januari 2009

Waakzaam en sterk


Tokkie Troy:
Hij komt steeds vaker hier aan het loket, die Franskat. En maar dreigen en gillen om ons daarmee bang te maken. Nou zit hij alweer met zijn achterste op ons bloementafeltje. De jongens hier vrezen die Bel, maar ik dus niet. Ik blaas en grauw net zolang tot-ie opdondert.



Ja, ze laten een oude dame het vuile werk opknappen. Het is een grof schandaal. Kijk ze daar nou staan, onze helden. Ze komen me niet eens even helpen.



Nee, Japekop maakt van de opschudding misbruik en als we niet opletten, duikt hij in het bakje van de Boez. Met de Juniorbrokken inderdaad. Hij weet heel goed dat hij die brokken niet mag hebben. Als ons mens het ziet, pakt ze het voerbakje gelijk weg.



En als ik die Franskat heb weggejaagd, komt hij, mijn zoon Japekop dus, aanlopen alsof er nooit iets aan de hand is geweest. Met de Juniorbrokken nog tussen zijn kiezen ja.



Terwijl ik op het door mij heroverde tafeltje zit, blijven Japekop en de Boez nog even in de vensterbank hangen. Tot ze er zeker van zijn dat Bel een eind verderop is gegaan. Ja, want Bel blijft dus wel rondhangen in de straat. En wacht totdat de Boez even alleen gelaten is. Want dan ziet hij zijn kans schoon en probeert hij Boez te meppen. Maar zolang ik hier zit, zal dat niet gebeuren! Want wij vrouwen zijn waakzaam en sterk! Zo, ik heb gezegd.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Goed gedaan Mevr Troy! Laat die gekke Franskat maar weten wie er de baas is over die tafel. En dat er geen sprake kan zijn van Boez-meppen.

Anoniem zei

Wij zijn erg trots op onze oude dame.

Annemieke zei

En terecht! Ze ziet er overigens nog heel goed uit!