woensdag 7 januari 2009

Ochtendvisite


Vanochtend vroeg kregen wij al bezoek bij het poezenloket. Het was Bel de Franskat die op zoek was naar de Boez om hem andermaal te tracteren op boze blikken en gegrom. Dat stonden wij natuurlijk niet toe en verzochten Bel dan ook om een eindje verderop te gaan. Wat hij ook deed.


Even later, toen Bel verderop was gegaan dus, kwam Cera langs met het verzoek of Japekop, haar verloofde, een wandelingetje met haar wou maken. En om snoepjes te vragen maar die hebben wij haar niet gegeven. Het is immers niet altijd feest...


Ondertussen hoorden wij ijzel vallen op de keukenkoepel, iets wat ons niet beviel. Eindelijk eens een beetje sneeuw in het westen des lands en dan, voordat je je hebt aangekleed, wordt het alweer verpest door die vervelende (en gevaarlijke!) stukjes ijs. Wij hadden de pest in. Japekop trouwens ook. Binnen de 5 minuten was hij alweer weergekeerd en liet hij zijn verloofde achter in de nattigheid...

2 opmerkingen:

marian zei

Ietsie pietsie sneeuw in de katbladstraat, de redactie is er al vroeg bij! Hopelijk zien we onze katbladkatten nog leuke pootafdrukjes in de sneeuw zetten de komende tijd, alhoewel ik vrees dat ze die natte pootjes niet aangenaam vinden!

Annemieke zei

Ijzel is inderdaad helemaal niets. Ik kan Japekopie dus geen ongelijk geven dat hij snel weer naar binnen ging. Gelukkig dooit het inmiddels zo erg dat alle ijzel weer weg is. Kan het nu weer gaan vriezen! Zodat het ijs beter wordt.