woensdag 21 januari 2009

Beetje saai.


Japekoppie:
Het is dat ik verslaggever ben en af en toe met een verhaal naar de redactie moet, maar anders had ik allang weer binnen gezeten. Ja, ik ben vanochtend al aan het inspecteren geweest. Op het dak inderdaad. Nee, daar heb ik niets bijzonders over te melden want alles was in orde.
Maar hier is het weer bal. Het is, zoals u zegt, de laatste tijd erg druk in de straat ja. Daarom zit ik hier dus ook. En daarom staat u hier met u camera, neem ik aan. Nou, kijkt u dan maar eens achterom dan zorg ik voor het verslag. Camera opgeladen en klaar voor gebruik? Daar gaan we dan.


Bw (Bolle-wangen) loopt hier weer rond ja. En die Franskat (Bel zo u wilt) dus ook. Ja, die grijze volgt Bw, en Bw is daar niet van gediend. Hij zit namelijk achter de wijven aan en wordt daar liever niet bij gestoord. Maar die Bel is nog jong en stoort zich aan niets of niemand, maar dat wist u al.
Nee, ik weet niet wat die Franskat van Bw wil. Wij hebben namelijk niet zo'n goed contact, Bel en ik, dus ik ben niet op de hoogte van zijn drijfveren of iets dergelijks. Ik weet alleen maar dat het een pestkop is en dat hij de boel regelmatig op stelten zet. Hier in de katbladstraat inderdaad. Nee, wat hij thuis doet weet ik natuurlijk ook niet.


In elk geval blokkeert hij dus nu steeds het pad van Bw. Daar kan Bw niet zo goed tegen want hij heeft een missie. Tenminste, dan denkt hij. Nee, ook daarvan snap ik niets want ik heb nooit behoefte aan missies of iets dergelijks, behalve dan dat ik graag verken en ook graag uit zooien ga. Ja, ook dakcontrole doe ik natuurlijk regelmatig, maar dat is in verband met de veiligheid van ons gezin en de redactie. Goed, dat zou je inderdaad ook een missie kunnen noemen, maar ikzelf vind dat dus van niet. Nee, het hoort bij mijn werk en heeft niets te maken met mijn diepere instincten. Maar goed, we hadden het over Bw en de Franskat, niet?


Tja, als ze hier tegenover elkaar blijven zitten, valt er natuurlijk niets te verslaan. Het valt alleen wel op dat ze niet zo dicht bij elkaar durven te komen. Nee, ik voel duidelijk iets van vijandschap tussen die twee. U ziet dat ook? Fijn, dan zijn we het daarover tenminste eens.


Kijk, die Bel zit Bw nu uit te dagen. Ja, ik denk dat Bel nog erg jong is en niets snapt van waarmee Bw bezig is. Het lijkt erop alsof de Franskat wil spelen met die wijvenjager, dat klopt. Maar Bw heeft daar natuurlijk helemaal geen tijd voor en bovendien is hij daar ook niet voor naar de katbladstraat gekomen. Nee, ik denk dat hij voor Cera is gekomen, maar die heb ik nog niet gezien vandaag.


Doordat u met mij staat te kletsen, heeft u wat gemist. Ja, Bw is onder dat wielhuis gekropen. Als u goed kijkt, ziet u nog net zijn staart. Nee, Bel is niet meer in de buurt. Als u had opgelet, had u waargenomen dat er nu een andere stoorzender is gearriveerd. Loop maar om dat wielhuis heen, dan ziet u hem wellicht zitten. Ja, ik blijf hier zitten want ik moet de redactie bewaken, dus u zult de klus alleen moeten klaren.


Wel, had ik gelijk of niet? Zwarte Gijs, heh? Ja, hij hing hier al een tijdje rond, en als u goed bij de tijd was geweest had u dat ook opgemerkt. Maar goed, daarvoor heeft u mij dus. Voor als u niet goed heeft opgelet ja. Nee, ze gaan niet vechten ofzo. Ze hebben niets gemeenschappelijks en zijn hooguit een beetje nieuwsgierig naar elkaar. Dus dat betekent dat ik u verder helaas niets te melden heb. Ja, het was een zeer kort verslag, dat geef ik gelijk toe, maar u heeft tenminste weer een berichtje voor het katblad, heh? Dat is beter dan niets natuurlijk.


Ik persoonlijk vind het wel een beetje saai worden. Die Franskat die hier de boel op stelten komt zetten, nou dat weten we nu wel. En uw lezers ook. En dat over die Bolle-wangen, dat wordt ook zo langzamerhand usance, zal ik maar zeggen. U zegt dat dat mijn schuld is? Wat bedoelt u daarmee? Oh, u vindt dat ik er meer op uit moet. Niet zo vaak op het dak moet zitten maar weer grote verkenningstochten maken. Wel, daar kan ik het volgende op zeggen. Als u er nu voor zorgt dat die stratenmakers snel hun werk afmaken en de weg weer vrij is, beloof ik u op mijn beurt weer verkenningstochten met verslagen. Maar dan moet die Boez wel binnen blijven. Ja, van die kleine krijg ik het nog regelmatig op mijn zenuwen. Hebben we een deal?

Geen opmerkingen: