maandag 5 januari 2009

Wilde achtervolging


Bliksemsnel trokken wij onze jas aan en gristen de camera van de tafel toen wij het bekende klaaggeluid opvingen van Bolle-wangen, die blijkbaar terug was van zijn Kerstvakantie of wellicht tijdelijk zijn jachtterrein gedurende de afgelopen paar weken had verlegd. Maar hij was er weer dus, en dan moet je snel zijn als je hem wilt fotograferen want dat is hij ook (snel dus).



Gelukkig voor ons stak hij de Katbladstraat over en konden wij inzoomen op zijn gehavende lijf. Zou hij ondertussen zijn genen al hebben kunnen doorgeven of had hij tot nu toe alleen nog maar op zijn donder gehad van concurrenten?


Doelgericht snelde Bolle-wangen naar voor hem bekende plekjes om ze te markeren op bekende wijze. Dat hebben wij niet op de foto want dat vinden wij niet kies.



In het voorbijgaan kiekten wij nog even Troy achter zijn organza-gordijn. Kijkt hij hier nu wat triest of verbeelden wij ons dat? We hadden geen tijd om dat uit te zoeken want we zaten nu eenmaal achter Bolle-wangen aan. Deze laatste nam even de tijd om een bepaald plekje uitvoerig te besnuffelen.



Toen, opeens, draaide hij zich om en ging er in volle vaart vandoor. Wij erachter aan.



Gezwind liep hij de Katbladstraat uit. Wij menen hier te zien dat er een flinke hap uit zijn staart is....



Wij namen nog wel even een momentje de tijd om Bobo te fotograferen, die met belangstelling alles volgde wat er buiten gebeurde.



Dan wisten wij Bolle-wangen te passeren en zagen nu ook een flinke kras op zijn neus. Ja, dat krijg je als je al maandenlang achter de wijven aanzit in vreemd gebied!



Bolle-wangen ging vervolgens in een hogere versnelling en wij hadden moeite om hem bij te houden. Hij had hier de Katbladbuurt al ruim verlaten en ging richting Haven.




Over een tapijt van rood papier en verschoten kruid, nam hij de brug in recordtijd.



Hij moet dit traject meer gelopen hebben want hij aarzelde geen ogenblik. Wij besloten hier Bolle-wangen los te laten en naar huis weder te keren.



We zagen wel nog hoe hij over een andere brug weer zuidwaarts ging. De eenden onder de brug hadden geen oog voor onze wijvenjager.



Het heeft behoorlijk gedooid, heh?



Terug in de Katbladstraat zagen we dat Bobo nog steeds voor het raam zat. Oplettende kat hoor!


En Troy zat er dus ook nog. Als een standbeeld.

Moe maar voldaan keerden wij terug naar de redactie. Maar wel nieuwsgierig naar waar die Rooie nu eigenlijk woont. Het ziet ernaar uit dat hij de halve stad uitkamt, op zoek naar een lekker wijffie.
(Zojuist ontvingen wij bericht van een correspondent dat Bolle-wangen gesignaleerd is in een gebied dat 3 kilometer buiten de Katbladbuurt ligt. Ook daar liep hij in volle vaart, en langs een gevaarlijk water....)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

.













ik hoorde hem vanochtend ook vervaarlijk jammeren, dacht eerst dat Iwan in gevaar was, maar zag toen bolle-wangen door het hof rennen.
Iwan lag overigens lekker in een stoel te snurken.

Anoniem zei

Heeft u ook niet medelijden met Bolle-wangen? Hij rent al anderhalve maand door half Leiden op en neer.... Maar ja, want doe je eraan?
En gelukkig maar dat Iwan veilig binnen lag te snurken!

Annemieke zei

Arme Bolle-wangen! Hij struint de hele stad door kennelijk. Ben benieuwd bij wie hij hoort...en waarom hij niet "geholpen" is. Dit is inderdaad zielig. We kunnen het dat arme meest niet kwalijk nemen dat hij zijn instinct volgt en op zoek gaat naar de vrouwen en hierbij aggressief te werk gaat.

Anoniem zei

Waarom heeft de redactie het idee dat Bolle-wangen ergens thuis hoort? Het lijkt mij meer dat het een 'dak- of thuisloze'is, als ik zo het verhaal hoor. Zo'n kater die overal loopt te sproeien is ook nauwelijks in een huis te houden volgens mij. Wel erg zielig vind ik...en bovendien, al die dakloze jonkies die hij zo weer loopt te verwekken...nog veel zieliger...

Anoniem zei

Wij hopen alleen maar dat bolle-wangen een huis heeft en te eten, maar weten dat natuurlijk niet zeker. In elk geval zien we hem steeds dezelfde ronde lopen in onze buurt... Wat stelt u voor om te doen? Hij laat zich zeker niet vangen door ons; hij laat niemand dichtbij komen.
U heeft connecties bij het asiel? Wilt u voor ons informeren wat wijsheid in deze is?
En verder: we hopen natuurlijk ook dat alle poezen die buiten lopen gesteriliseerd zijn. Het is bovendien ook geen weer om zwanger te worden, heh?

Anoniem zei

Ik vrees dat u inderdaad niet echt iets kunt doen, zeker omdat hij niet echt bij u in de buurt 'rondhangt' maar op onvoorspelbare tijden even langsrent. Het asiel neemt zelf geen initiatieven om zwerfkatten te vangen, dat doet de dierenbescherming dan weer (om te castreren en zo mogelijk via het asiel ergens te plaasen en anders weer los te laten in hun territorium). Maar de D.B. moet dan op zijn minst een buurt weten waar zo'n kat dan echt 'rondhangt' en dat is van deze kater niet echt bekend... Alle lezers van uw Katblad moeten hun ogen maar goed de kost geven of deze kater misschien ergens een vast parkje heeft waar hij vaak rondhangt met ook andere zwerfkatten. Dan kunnen we dat misschien aan de D.B. doorgeven.