vrijdag 2 januari 2009

Raamgevecht, deel 1


Ha, gezellig, denken wij nog. Bel komt even zijn nieuwjaarswensen brengen en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Maar hij lijkt met andere zaken bezig. Wat zijn zijn plannen? Of heeft hij die helemaal niet?


Bel komt wel langzaam op ons raam af, maar ondertussen kijkt hij naar heel andere dingen. Wij wachten vol spanning af op wat komen gaat.


Ja hoor! Bel (de Franskat) is op ons tafeltje gesprongen. Hij negeert de fotograaf en kijkt de kamer in. Wat ziet Bel?


Ah, Bel ziet de Boez in de vensterbank zitten. Komt de Franskat dan om de Boez een goed nieuwjaar te wensen?


Bel ziet nu dat wij foto's maken van hem. Wel een schattig neusje, vinden wij. Maar nog steeds weten wij niet wat Bel nu eigenlijk wil. En bij het poezenloket moet je altijd even aangeven wat je bedoelingen zijn.


Bel is naar het andere raam gelopen. Over het tafeltje inderdaad. Ook daar werpt hij enige blikken de redactieruimte in. Wat hij nu precies komt doen blijft voorlopig nog even een raadsel.


Bel is weer terug bij het poezenloket. Kijkt nogmaals de fotograaf aan. Wij worden wat ongeduldig maar de Franskat stoort zich nergens aan.


Weer naar het andere raam. Bel lijkt wat opgewonden. Hij gaat constant van het ene naar het andere raam. Wij denken erover om de camera maar weer op te bergen.


Dan begint Bel te grommen tegen onze jongste bediende, de Boez. Hij durft wel, die Bel. Het raam staat op een kiertje dus kunnen wij de Franskat luid en duidelijk horen. Hij klinkt niet vriendelijk.


Dan haalt Bel opeens uit naar de Boez. De kleine kat krimpt inelkaar. Hij heeft Bel al eerder ontmoet en toen al kennisgemaakt met het pestgedrag van de Franskat. Maar er zit toch glas tussen? En Boez is toch op eigen gebied?


De Franskat blijft de Boez bedreigen. Onze kleine held wijkt niet. Wij zien zijn kleine, boze oogjes weerspiegeld in het raam, juist op de plek waar zich een poot van Bel bevindt. Geinige foto wel. Maar we moeten blijven opletten!


Zo, de blikken van Bel zijn niet mis. Het is duidelijk dat hij de Boez niet graag mag. Het gegrom gaat ook door. Wij voelen de spanning oplopen.


Blijkbaar is het de Boez teveel geworden. Hij heeft zich verplaatst naar de vloer. Daar zit hij met hoge borst naar Bel te kijken.


En Bel kijkt terug. Met boze ogen.


Bel komt wederom dichter naar het raam toe. Zijn gegrom zwelt aan.


Nog even kijkt hij naar de fotograaf, maar deze staat niet al te dichtbij. Gaat Bel de aanval inzetten? Blijft Boez op de vloer zitten?


Het lijkt alsof de Boez zijn moed bijeen heeft geraapt en weer op de vensterbank wil springen. Wij moedigen hem aan. Zal hij de sprong wagen? Wij lezen dat in deel 2!

1 opmerking:

marian zei

Heel spannend hoor! Bel heeft zeker bijzondere ogen! Misschien was hij eerst van plan om te komen solliciteren?