zaterdag 17 januari 2009

Geen zuivere koffie!


Rooie Gijs:
Ik hoorde dat het hier de laatste tijd nogal vol is. Ja, die Bel, die allochtoon die steeds maar langs komt. En dan die Iwan. Een Rus niet? Ja, dat hoor je al aan de naam. Ook een vreemdeling dus. En die vreemdelingen zitten allemaal maar achter onze vrouwen aan. Fransen, Russen, het houdt gewoon niet op als we niet uitkijken. Daarom heb ik voor u een voorstel. Ja, als u nu de partij "Katbladstraat is Vol" opricht, dan kunnen we samenwerken. Ja, wij met onze partij Hof is Vol en u met uw nog op te richten partij. Om al die buitenlanders te weren inderdaad.


Wat zegt u? Mevrouw Troy heet oorspronkelijk Troyka? Ook Russisch? En Japekop stamt af van Jacoba van Beieren? Duits dus? En de Boez heet eigenlijk van achteren Le Mans? Ook Frans dus? En uzelf? Oh, via Karel de Grote helemaal naar Engeland. Ene Koning Alfred, zegt u? En dan daarvoor nog een Scandinavische Wildeman? Dat betekent dat niemand van de redactie dus echt zuiver Hollandsch bloed heeft! Nee, dan kan ik geen zaken met u doen. Het wordt nog moeilijk om zuivere bondgenoten te vinden voor onze partij. De hele buurt lijkt wel vergeven van de allochtonen. Zeer teleurstellend. Nee, ik ga er weer vandoor. Overleggen met de partijtop wat ons te doen staat. Ja, ik ben meer dan teleurgesteld. U hoort nog van ons. Ajuus.

4 opmerkingen:

Annemieke zei

He R. Gijs! Je bent niet zo tolerant! Waarschijnlijk ben je zelf ook niet zuiver Nederlands!

Anoniem zei

Geen geplande festiviteiten waargenomen op zondag 18 januari 2009.
Wat is hier aan de hand ?
Dat het mens ook een jaar ouder wordt op een vaste dag, is de hele redactie van het Leidsch Katblad ontgaan. Een redactie met zo veel levens zou deze gebeurtenis toch niet mogen ontgaan. Dat lezers zich opwerpen voor een groots feest met vuurwerk is dan niet zo verwonderlijk.
Maar een eenvoudige maaltijd met veel aandacht van de lezers en vooral alle reactieleden voor de mens in dit stukje maakt wat goed.
Van harte gefeliciteerd van die twee uut Grûnnen.

Anoniem zei

Dank u wel voor uw felicitatie! Wij hebben gisteravond wel degelijk een klein feestje gehad en gaan vandaag nog even lekker uit eten, zonder de haarfabrieken. Die hebben gisteren al genoeg lekkers gehad in de vorm van stukjes haring en fricandeau (om maar wat te noemen). Dat van dat vuurwerk is een goed idee. Misschien kunnen we voor vanavond nog een vuurpotje vinden in onze sokkenlade! Regent het ook in Groningen???

Anoniem zei

Gefeliciteerd nog!
En wat R.Gijs betreft: waarschijnlijk heeft hij, net als een zekere Adolf, zelf ook niet geheel raszuivere voorouders. Anders had hij vast niet zo'n bijzondere vacht gehad.