donderdag 1 januari 2009

Gelukkig Nieuwjaar!!!


Na de gebruikelijke omhelzingen om middernacht en het heffen van het glas, gingen wij vannacht de straat op om naar het vuurwerk te kijken en de buren de hand te schudden. En met "wij" bedoelen wij dan de mensen natuurlijk, want mevrouw T. Troy en haar zoon Japekoppie zaten al even een tijdje onder het bed.....


Waar de Boez was? Nou, eigenlijk was hij het liefst mee naar buiten gegaan maar dat vonden wij geen goed idee. Dus was hij voor het raam gaan zitten om mee te kunnen genieten van het prachtige vuurwerk. Wij kunnen ons niet voorstellen dat hij van al dat geknal genoot, maar ons moedig manneke was dusdanig nieuwsgierig dat hij zich daardoor niet liet afschrikken. Wij beginnen zo langzamerhand te twijfelen aan zijn verstandelijke vermogens, maar ook aan zijn afkomst. Er zijn bewijzen dat zijn moeder gewoon een kat was, maar zijn vader? Wellicht een buitenaards wezen? In elk geval vinden we het gedrag van de Boez niet bepaald normaal....


In het begin was er nog niet veel te zien. Later veranderde dat. Er kwam zelfs politie in de straat om een (vreemde) man te arresteren. Hij werd in de boeien geslagen en afgevoerd. Het zal wel een grote boef geweest zijn, deze man, want er kwamen voor hem 2 politieauto's, 2 boevenwagens en nog eens 2 agenten te fiets, maar de laatste twee kwamen te laat; de man was toen al "gepakt". We hebben hier geen foto's van omdat we met de camera bezig waren vuurwerk te kieken, wat niet echt gelukt is. Zal de champagne wel zijn geweest...






Ja ja, de Boez heeft het allemaal gezien. Het vuurwerk op de grond en de knallers hoog in de lucht.


Er ging nogal wat de lucht in! Wijzelf hadden geen knalwerk trouwens. Wij laten dat soort dingen graag aan de buren over (en dan vooral de hij-mensen!). Sommigen hebben zoveel knalwerk dat ze urenlang bezig zijn om het allemaal de lucht in te krijgen! Wij waren niet zo solidair om ze tot het laatste rotje aan te moedigen, maar deelden wel oliebollen uit omdat we er natuurlijk weer veel te veel hadden gemaakt en zelf helemaal misselijk waren door de baklucht die in huis hing en nog dagenlang zal blijven hangen.....


Het kleurige spul dat hoog de lucht inging, leverde veel oh's en ah's op, maar na een paar glazen bubbels is daar ook weinig voor nodig.


De Boez bleef kijken totdat wij weer binnenkwamen. Menselijke aandacht en gekroel op schoot staat nog altijd nummer 1 en daarvoor laat de Boez graag een paar vuurpijltjes lopen.


Nou, nog 1 vuurpotje dan!
Mevrouw Troy en haar zoon Japekoppie lieten zich pas weer zien toen het geknal (bijna) was opgehouden. Het werd gelukkig een rustige nacht en de hele redactie sliep gezellig bijelkaar in 1 bed. Dat kun je toch wel een goed begin van het nieuwe jaar noemen heh?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig Nieuwjaar !!!

Boezel heeft natuurlijk nog nooit een negatieve ervaring met een in de buurt van hem neergegooid rotje opgedaan, terwijl de meeste katten die buiten komen dat wel hebben. Mijn twee katten (15 en 17 jaar) die vroeger 'flatkatten' waren en nu alleen onder begeleiding in de tuin komen, hebben ook geen negatieve ervaring met vuurwerk en zaten vannacht ook in de vensterbank te kijken (zijn misschien wel een beetje doof aan 't worden).

Anoniem zei

Dank u wel. Wij voelen ons (een beetje) gerustgesteld....

Anoniem zei

HAPPY NEW YEAR!!!

Bij de opvoeding van mijn opvangkittens hoort ook "lawaaitherapie". En zo te zien heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Bij de Boez in ieder geval wel. Leuk om dat te zien.

Trudi zei

Tommy wilde ook gewoon spelen tijdens het kabaal:-)
De Bach druppels hebben de andere katten erdoor gesleept!
Zijn de oliebollen op Annemarie?

Anoniem zei

Dank je wel, Wilma! En Trudi: wij beschikken gelukkig over een vriezer.

Annemieke zei

Gelukkig nieuwjaar!!!

Onze binnenkatten vinden al dat geknal echt helemaal niets! Maar het zijn niet echt helden...dus dat hoeft niets te zeggen. We hadden meer herrie moeten maken toen ze nog klein waren...Hoe dan ook: ik vind de Boez heel dapper! Maar kan me de reactie van Mevr Troy en JK ook goed voorstellen.