donderdag 15 januari 2009

Bel de Franskat op oorlogspad, deel 1.


Vanochtend ging al vroeg het poezenloket open. Mevrouw Troy had wel zin in een frisse neus en voor de Boez mag het loket altijd wel openstaan. Maar oma en pleegkleinzoon bleven reeds op de vensterbank steken. Wat hield hen tegen? Waarom stapten zij niet onbevangen naar buiten?


Ah, nu snappen wij het. Bel zit op de buitentafel, op zijn gemak, te loeren naar onze huisgenoten. Hij kijkt niet lief terwijl hij dat best kan. Heeft hij weer iets brutaals in de zin?


Oh, als hij de fotograaf ziet, zet hij opeens zijn liefste blik op. Nou, daar trappen wij niet in. Wij kennen Bel de Franskat ondertussen best goed, en weten dat hij tot veel in staat is. En dan doelen wij natuurlijk op zijn pesterijtjes....


Japekop, die al eerder naar buiten was gegaan en aan zijn ronde was begonnen, heeft in de gaten gekregen dat er onrust op de redactie is. Alsof ons "Aapje" daar een antenne voor heeft. Of heeft hij gewoon de strijdkreet van Bel gehoord misschien? Ja, want Bel heeft zijn muiltje al opengedaan en roept oma en pleegkleinzoon lelijke woorden toe...


Japekop heeft besloten naar huis terug te keren. Maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Wij besluiten, met camera in de aanslag, af te wachten wat (er gaat gebeuren).

De Boez is ondertussen naar buiten gekomen. Wat is het toch een flink ventje. En zo moedig! Bel is bovenop de tafel gaan staan om te tonen hoe dominant hij is. Wij kunnen u ook nog vertellen dat hij op dit moment staat te loeien als een sirene. De Boez lijkt zich daar niets van aan te trekken, hoewel?


De sirene was dus toch wel indrukwekkend. Boez ligt hulpeloos te wezen en Bel is van de tafel gekomen om het hulpeloze ventje nog meer te intimideren. Wij grijpen dus niet in. Boez moet leren hoe het straatleven is en hoe hij zich moet verdedigen of desnoods hoe hij moet vluchten. Hoewel wij daar niet om zouden juichen. Deur en raam staan beiden open dus mogelijkheden zat.


De kleine is weer overeind gekrabbeld en verschuilt zich nu onder een plant. Alsof Bel de Franskat dat niet ziet. Maar: toch weer een moedige poging van de Boez - om zich dus niet gelijk gewonnen te geven.


Bel heeft ondertussen Cera rond zien lopen. Ook altijd een heel aardig en geschikt slachtoffer. Na deze prachtige scene zal hij haar onder een auto jagen. Cera zit vaak onder auto's. Zij wordt dan ook erg vaak gepest en niet alleen door Bel. Wij denken stiekem dat zij het leuk vindt om gepest te worden...


Als Cera onder de auto is gedoken, loopt Bel tegen Japekop aan. Nee, wij weten ook niet waar deze laatste vandaan is gekomen, maar wel dat alles erg snel gaat dus dat het best mogelijk is dat hij net is gearriveerd. Zonder omweg te hebben gemaakt, bedoelen wij. Uit beide bekkies klinken nu rare geluiden. Niet erg aangenaam. Ze roepen elkaar in elk geval geen lieve woordjes toe, dat is een ding dat zeker is. Maar Japekop is niet van plan om te vluchten en Bel hebben wij ook nog nooit zien vluchten. Hoe gaat dit aflopen? Vliegen zij elkaar aan? Vinden wij straks allemaal plukken haar op straat? Zijn er later gewonden te verzorgen?
U leest het in de volgende aflevering.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een consternatie weer! Die Bel weet van geen ophouden. Hij ziet er lief uit, maar we weten inmiddels beter...hij is een wolf in...kattenkleren.

Anoniem zei

Weer een hele spannende reportage.
Ik wist niet dat het kattenleven zo enerverend kon zijn.Ben reuze benieuwd hoe dat gaat aflopen!