zaterdag 24 januari 2009

Medelijden met Bw


Gisteren was het echt rotweer, maar dat zal niemand zijn ontgaan. Bolle-wangen trekt zich echter niets aan van wind of regen. Wij hoorden hem alweer van verre aankomen. Door zijn geschreeuw dus. En dan pakken we maar weer de camera en wachten wij op zijn verschijning.



De donkere staart is van Japekoppie. Bw scharrelde buiten wat rond en natuurlijk moest hij hier en daar markeren. Voor de dames dus. Hij zou zo langzamerhand moeten weten dat er hier geen vruchtbare dames rondlopen, maar Bw geeft blijkbaar niet op. Sinds half november loopt hij zijn rondes door de katbladbuurt en blijft hij volharden in zijn zoektocht. Af en toe hebben wij het zeer met hem te doen. Vooral als het zulk slecht weer is......


Japekop kijkt met bewondering naar de moedige wijvenjager. Hijzelf hoeft nu niet zo nodig naar buiten. Natte vacht? Bah!



We zien de lelijke hap uit de staart van Bw. Gelukkig lijkt het alleen haar te zijn dat ontbreekt. Maar hoe is dat gekomen? Een rivaal? Een agressieve hond?



Bw lijkt zichzelf een pauze te gunnen en kruipt onder een bestelwielhuis. Ons gevoel zegt dat we hem binnen moeten laten en hem lekkere hapjes moeten geven. En zijn vacht verzorgen en hem een warm plekje geven. Maar ons verstand zegt: Nee! Maar we hebben het wel met Bw te doen. En wij zouden heel graag zijn mens willen spreken, als hij die heeft tenminste.....

3 opmerkingen:

marian zei

Ach de komende zomer zal hij ook wel eens aan tafel komen zitten, hij heeft nu elke plekje gemarkeerd, dus hij weet nu feilloos waar hij moet zijn!

Anoniem zei

Ja, wij hoorden hem ook langs komen loeien. Ik vind hem eigenlijk wel schattig. En die hap uit zijn staart ziet eruit alsof de pluk er met kracht uitgetrokken is. Misschien heeft hij ergens vastgezeten en zich toen losgerukt?
Hij ziet er weldoorvoed uit. Ik denk dat hij door zijn instinct naar buiten wordt gedreven, ook bij slecht weer. Arm dier.

Annemieke zei

Ik denk dat hij wel een baasje heeft, anders weet hij wel heel goed voor zichzelf te zorgen. Maar het blijft zielig dat hij de hele tijd op stap moet van zijn instinkt. Hopelijk maakt zijn baasje snel een afspraak met de dierenarts...
En hij lijkt ongedeerd naast die hap uit zijn staart. Dus ik denk dat het inderdaad aannemelijk dat hij klem gezeten heeft en niet heeft gevochten.