zaterdag 3 januari 2009

Raamgevecht, deel 2, slot


Boez komt overeind en is van plan weer op de vensterbank te springen. Wat is het kleine baasje toch moedig. Maar wat doet Bel ondertussen?


De Franskat gromt vervaarlijk. Kleine Boez deinst terug. Hij durft de sprong toch niet aan. Wat jammer, denken wij. Maar goed, hij is nog geen half jaar oud dus alla!


Zien wij iets van medelijden in de ogen van Bel? Zal hij de Boez nu eindelijk met rust laten?


Hij hoort ons deze vraag denken en kijkt nogmaals de fotograaf aan. Of hoort hij de camera misschien piepen? Wij kunnen niet anders dan constateren dat Bel een mooie kat is. Zijn koppie lijkt op dat van een speelgoedbeer. Zijn ogen zijn als kralen, maar dan van het grote soort.


Dan is Bel opeens weer de grote, gemene kat die nogmaals de Boez aanvalt. Het kleine ventje is trouwens toch weer op de vensterbank gaan zitten. Wat gebeurt er nu?


Boez zet zijn kippenborstje weer vooruit. Zijn staartje zwiept. Hij zit een beetje inelkaar gedoken maar probeert stoer te blijven. Wij vinden dat hij zich erg flink houdt.


Weer haalt Bel uit. Zijn poten slaan tegen het raam. De Boez kruipt nu in elkaar. De spanning stijgt ten top.


Weer kijkt Bel met grote, onschuldige ogen naar de fotograaf. Wij trappen daar niet meer in.


Bel lijkt dat te voelen en zoekt het andere raam weer op. Gelukkig gooit hij daarbij niet de plantjes van het tafeltje. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.


Wat krijgen we nu? Bel gaat toch niet de aftocht blazen? Hij was aan de winnende hand! Eh, poot! Zijn staart is een beetje dik geworden. Wat is er gebeurd? Waarom heeft hij zich van het raam verwijderd?


Ah, hij komt toch weer terug. Maar waar kijkt hij naar? Niet naar de Boez en niet naar de fotograaf!


Nogmaals springt hij in het raam. Kijkt langs ons heen. Hoewel, waar is de Boez gebleven?


De Boez is meegegaan naar het andere raam. Zit daar nu op de grond. Met de borst weer vooruit en zijn oogjes twinkelen fel! Maar de Franskat kijkt helemaal niet naar de Boez. Wij draaien ons om om te zien wat er achter ons is. Waar heeft Bel opeens zo'n belangstelling voor dat hij het raamgevecht met de Boez onderbreekt?


Ach! Japekop is verschenen! Nou, als er een kwaad kan kijken is dat oom Japekop wel. Onze grote verslaggever en verkenner A is niet in zijn nopjes! Dat is wat Bel heeft gezien natuurlijk! En wat hem afschrikt!


Japekop werpt zoveel mogelijk boze blikken richting Bel als hij kan. En? Kan Bel dit aan?


Japekop volgt Bel terwijl deze laatste vertwijfeld heen en weer schuift voor de ramen. Boez kijkt zijn oom Japekop met bewondering aan!


Bel lijkt ervandoor te gaan, dus de kleine Boez springt weer in de vensterbank. Wat een spanning hebben wij zojuist ondergaan! Maar nu is er weer rust in de tent, dankzij Japekoppie!


Bel komt toch nog even terug en kijkt om een hoekje naar Japekop. De Boez is hij vergeten.


Japekop kijkt hem, de Franskat, vernietigend aan.


Dan trekt Bel zich terug. Hij neemt plaats op de buitentafel en bedenkt wat hij nu weer zal gaan doen. De vlammetjes slaan niet uit de fiets, maar zijn een weerspiegeling van brandende kaarsen op de binnentafel. Maar dit terzijde. Even later zien we Bel verdwijnen. Op naar zijn volgende project.


Japekop heeft gedaan wat hij moest doen. En dan volgt de onvermijdelijke wasbeurt natuurlijk.


De Boez heeft zijn kippenborstje weer ingetrokken en zit fier overeind op wacht. Je weet nooit of er nog iemand langs komt, heh? En wat kan hem trouwens gebeuren met zo'n grote beschermer op de achtergrond? Heh?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahahaha, geweldig beeldverhaal weer. Ik heb genoten! Japekoppie to the rescue!

Annemieke zei

Bel is een hele mooie kat, maar hij heeft wel een erg dominant karakter... Arme Boez! Ook al is het je eigen stekkie, tegen zoveel gegrom begin je natuurlijk weinig als puberkat. Gelukkig liet Japekop niet op zijn kop zitten! Goed gedaan!

Trudi zei

Op deze manier worden Japie en Boez nog grote vrienden:-)