zaterdag 10 januari 2009

Zooien in de vrieskou


Harremans:
Nee, ik heb niet zo'n last van de kou. Dat komt doordat ik veel buiten ben en dus een dikke vacht heb, snapt u? Ja, ik dacht, laat ik maar eens lekker een uurtje gaan zooien in de Katbladstraat. Omdat er in de Hoftuin niet zoveel te doen is, heh? Hier in uw straat is altijd genoeg te zooien inderdaad. Kijk maar eens hier. Vuilniszak zeker weer opengeritst heh? Zal Cera wel weer gedaan hebben. Ja, zij is dol op kip en hier ligt dus een kippenbotje. Erg gevaarlijk ja, ik weet het. Laten we maar een eindje verderop gaan.


Hier, bij het Zooiplein, ligt weer iets bijzonders. Nee, ik weet niet wat het is en het stinkt. Erg onaangenaam ja. Maakt u maar een foto dan gaan we snel door naar het volgende zooi-object.


Stinkend zooi-object.


Ja, ik blijf fietsen enorm interessant vinden. En dan natuurlijk vooral de fietstassen. Ja, die controleer ik altijd op luchtjes. Ziet u mij nog? Schiet dan maar snel uw plaatje want ik moet in deze kou dus wel in beweging blijven.


Dit is ook een interessant zooi-object. Bolle-wangen was hier, dat ruik ik zo. Nee, daar ga ik niet overheen markeren want dat heeft geen enkele zin. Bovendien hoort dat niet bij een zooitocht, dat markeren. Nee, niemand kan tegen Bolle-wangen op en daarbij komt dat hij waarschijnlijk binnen een dag opnieuw komt markeren. Dus u snapt dat ik daar geen energie aan ga besteden. Gaan we door?


Ja, u moet snel zijn als u mij wilt bijhouden. In beweging blijven heh? Ook goed voor u trouwens.


Komt u nog? Ik heb hier namelijk nog iets erg interessants gevonden. Met heel veel luchtjes eraan ja.


Theedoek zegt u? Dat zou best kunnen maar deze ruikt wel heel speciaal. Wilt u ook even ruiken? Nou, dan niet. Oh, u bent hier om foto's te maken. Dat boeit me dus minder...


Wouw, dit is toch wel erg eh.... interessant, zal ik maar zeggen. Woorden schieten tekort ja. Die lucht is zo bijzonder dat mijn ogen ervan wegrollen.


Ja, het is dat het zo koud is en ik in beweging moet blijven, anders ging ik hier niet meer weg. Heeft u genoeg plaatjes? Mooi, dan gaan we weer.


Nog even een laatste rol met mijn kop. Ik kan er inderdaad bijna geen afscheid van nemen, van deze doek, ja. Wel heel erg bijzonder dus, ja.


Dit is verder niets bijzonders, geloof ik. Gewoon wat de natuur heeft achtergelaten. Bedekt met dat witte vriesspul ja. Erg koud aan de neus, dat klopt en daar heeft u gelijk aan. U zegt dat u het voor gezien houdt? U vindt mijn zooi-activiteiten dus niet interessant? Ach, u heeft het koud. Wel, het was gezellig dat u even met mij heeft meegezooid, al heb ik natuurlijk al het zware werk gedaan. Ja, ik denk dat ik nog even doorzooi. Er ligt nog genoeg ja. Tot ziens zullen we dan maar zeggen heh? Ja, ik zal mijn broer Panda de groeten doen, al zit hij daar niet op te wachten. Ajuus!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ieeeuuuuw ! Wat zou er op die theedoek gezeten hebben ???

Annemieke zei

Wat kan Harremans goed zooien! En met deze kou! Die theedoek was helemaal vastgevroren, daar zou ik liever niet tegenaan schurken