donderdag 1 januari 2009

Voorbereiden op examen, deel 3, slot


Hier waren we dus gebleven. Cera is zomaar voorbij dit "stilleven" gelopen en dat mag niet. Iets wat niet op straat hoort, dien je heel grondig te controleren. Terwijl wij deze foto nemen, is Cera al linksaf geslagen, langs het gevaarlijke water???


Nee, Cera is aan de huizenkant gebleven en direct daarna de katbladstraat ingelopen. Daar gaat ze in het zand liggen rollen. Komt het door de kou dat zij niet meer helder kan nadenken? In ieder geval kunnen wij dit gedrag tijdens een verkenningstocht echt niet accepteren. Als dit een examen was geweest, was Cera op dit moment gezakt. Ja Cera, je kan heel knap rollen en dat is ook nog schattig om te zien, maar doe dit alsjeblieft niet straks op je examen!! Gelukkig is het nog maar een oefentocht.



Dit karretje passeren wij, maar gelukkig besteedt Cera er geen aandacht aan. Het zou ook veel te gevaarlijk zijn om erin te springen; je zou zomaar je pootjes kunnen breken. De fotograaf en verslaggever besteden dus wel even aandacht aan dit rolding en spreken er schande van dat het er zomaar staat, in de katbladstraat....


We komen vervolgens in de Hoftuin. Omdat Cera bijna dagelijks uit deze tuin wordt gemept door Rooie Gijs, Harremans, Panda en Mio, is zij zeer voorzichtig. Bij de ingang van de tuin blijft zij staan en kijkt eerst of er echt helemaal geen pestkop aanwezig is. Wij hebben geluk: de tuin is verlaten. Nu kunnen we met gerust hart even een kleine verkenningsronde maken.


Er wordt flink gestookt, maar dat laat Cera koud. En terecht, want dit is van geen belang bij een verkenning.


Cera blijft voorzichtig en staat overal even stil. Wij geven haar voor dit zorgvuldig rondkijken weer een hele dikke voldoende. Misschien gaat het wel richting 8, maar we blijven nog even voorzichtig met onze beoordeling. Dan sluiten we deze oefenronde af en gaan richting poezenloket. We vertellen Cera wel dat ze nog niet klaar is voor een examen en dat ze heel hard moet oefenen om zover te komen. Het is ook niet zomaar een examen, dat moge duidelijk zijn. Er wordt veel verwacht van de kat, waarbij oplettendheid, voorzichtigheid en concentratie voorop staan.


Bij het poezenloket zit de Boez al op ons te wachten. Nee, hij mocht niet mee want hij is nog lang niet aan dergelijke verkenningsrondes toe. Zelf denkt hij dat hij e.e.a. zo onder de knie heeft, maar hij zal er nog wel achter komen hoe moeilijk het is om aan alle eisen van het examen te kunnen voldoen. Wij moedigen Cera nog maar even aan en geven haar een snoepje. Als het trouwens aan haar zou liggen, waren we wel 2 x of meer per dag op verkenning, maar dan loop je kans dat er routine optreedt, en routine is je ergste vijand. Bovendien zijn al die snoepies ook niet goed voor de conditie. Wij nemen afscheid van Cera en maken verder geen afspraken. Als ze langskomt, het weer goed is en het ons uitkomt, dan gaan we wel weer op pad. Ja, zo werkt dat bij een verkenningscursus....

1 opmerking:

Annemieke zei

Nou, dat blijft nog spannend voor Cera's examen later dit jaar! Het lijkt wel of ze er steeds minder goed in wordt...maar ze is altijd al snel afgeleid geweest natuurlijk...misschien is het de leeftijd.