zondag 25 januari 2009

Lastpakken.


Kaija:
Nee, mijn tuin is de laatste tijd niet meer zo veilig. Wel, ten eerste zijn er die stratenmakers. Ja, die zijn dingen aan het doen waar ik niets van begrijp en bovendien maken ze er een hels kabaal bij. Dank u wel, fijn dat u zo meeleeft.
Maar daarnaast heb ik ook wel erge last van een stel indringers. Brutale jongens ja, zonder enig respect voor dames zoals ik.



Ze nemen bezit van mijn tuin en lopen erin rond alsof ze hier horen. Nee, het is niet even langslopen want daar zou ik geen moeite mee hebben, maar het is rond blijven hangen zodat ik mijn eigen dingen niet meer kan doen.



Ten eerste is daar die Rooie. Ja, hij komt een paar keer per dag langs en loopt behoorlijk te schreeuwen. Bolle-wangen zegt u? Ja, dan bedoel ik hem.


En hij zit ook in de tuin te wroeten. Mijn tuin ja. Nee, hij heeft daarvoor geen toestemming gevraagd. Ze mogen van mij best af en toe eens een beetje graven in mijn tuin, maar dan moeten ze wel het fatsoen hebben om eerst te vragen of ik dat goed vind. Ja, ik snap best dat als je zelf geen tuin hebt, je zo nu en dan met je nagels in de aarde wilt krabben, daar gaat het niet om. Maar die brutaliteit van doen zonder eerst te vragen, dat staat me dus tegen.



Maar er loopt dus nog zo'n lastpak rond. Heeft u hem gezien? Die is als het effe kan nog brutaler dan die Rooie. Ja, een jong beest en grijs van kleur. Een echte pestkop. Spreekt met een accent ja. Klinkt wat bekakt inderdaad. Kent u hem?



Bel heet hij? Oh, een Franskat? Dat verklaart alles. Heel brutale ogen inderdaad. Ja, wel mooi, dat kan ik niet ontkennen. Maar het uiterlijk zegt niet alles heh? Kijk hem daar nu zitten! Verwaand als ik weet niet wat. Midden in de Kruidentuin, mijn tuin dus, bovenop een van mijn paaltjes.



Wij laten Kaija mopperend achter, en daarmee ook de "verwaande" Bel. We volgen Bw naar de Katbladstraat, waar hij, zonder zich te storen aan Charli, lustig doorgaat met het markeren van elke paal die hij tegenkomt. Om de paar passen laat hij zijn, zo langzamerhand vertrouwd klinkend, geloei horen.



Natuurlijk doet Bw ook nog even het huis van Cera aan, want je weet maar nooit. Wij weten het wel: het zal nooit wat worden tussen Bw en Cera. Cera valt namelijk alleen op de wat bedaardere types die wat hoger zijn opgeleid en een nette, ongeschonden vacht hebben. Dat krijg je als je in de modellenwereld vertoeft!

Geen opmerkingen: