vrijdag 30 januari 2009

Controle bij de Poort


Harremans:
Hee daar! Even wachten! U moet gecontroleerd, want u kan niet maar zomaar door mijn tuin heenlopen! Heeft u wel een pasje bij u?



Even kijken. Ik moet via dat dak daar, even over de steeg springen en dan via het balkon naar beneden. U gaat niet weg heh? Ik kom er zo aan.


Blijven staan hoor! Verroer u niet. Ik ben er bijna.


Zo. Laat eens kijken, wat heeft u daar bij u? Camera dus. Heeft u daar een vergunning voor? Wel, van mijn broer Panda, of van Mio of Rooie Gijs? U zegt dat u geen vergunning nodig heeft?



Ach, nu zie ik het pas. U bent van het katblad. Ik had u zo gauw niet herkend. Nee, dan is alles in orde. U heeft inderdaad geen pasje nodig. Nee, u heeft recht van overpad inderdaad. Maar u begrijpt zeker wel dat hier strenge controle moet plaatsvinden?


Ja, in verband met al die vreemdelingen. Ze komen soms zomaar de tuin inwandelen en je weet maar nooit wat ze allemaal uitvreten. Ja, katten, honden, mensen. Van alles dus ja. En nu wil het geval dat er net nieuwe plantjes in de tuin zijn neergezet, en ik moet die dus bewaken. Opdat ze niet gestolen worden ja. Nee, het zijn er niet veel maar ze zijn nogal kostbaar. Omdat ze al bloeien dus. En bloeiende planten zijn altijd kostbaarder dan niet bloeiende. Dus toen ik had gezien dat ze waren geplant, deze planten dus, heb ik de taak op me genomen om ze te bewaken.
Ja, het is inderdaad erg koud op dat dak. Maar ik kan vandaar wel goed de Poort in de gaten houden. Ja, ik zie precies wie daar in en uit gaan. Nee, ik kan maar 1 Poort tegelijk in de gaten houden, dus als u via de andere kant was binnengekomen had u inderdaad uw gang kunnen gaan. Oh, u kwam via de andere kant?


Nou, in elk geval heb ik u even gecontroleerd en vastgesteld dat u geen vreemdeling bent. Ja, nu mag u doorlopen. U mag zelfs kiezen door welke Poort u weer naar buiten wil gaan. Nee, daar doe ik niet moeilijk over, als u maar gaat. U had toevallig geen lekkers bij u?

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat heeft Harremans mooie ogen! Dat zie ik nu pas.

Maar dat neemt niet weg dat de hof van iedereen is...qua katten dan in elk geval.