zondag 4 januari 2009

Franse aanval op redactie


Eerst hoorden wij een hoop gekrijs op het dak. Toen gestamp op de keukenkoepel met direct daarna een mauwconcert van de Boez in de keuken. Dat laatste betekent dat Japekop boven op de keukenkoepel zit en via het slaapkamerraam binnen wenst te komen. Omdat wij ons personeel graag tevreden houden, hebben wij ons naar boven gespoed om de situatie nader te beschouwen.


De Boez ging met ons mee, graag bereid om zijn oom Japekop te verwelkomen. En hem duidelijk te maken dat hij (de Boez) ervoor gezorgd heeft dat het mens naar boven is gekomen om het raam te openen. (Alsof wij het gebonk niet al zelf hadden gehoord....)


Vervolgens moesten wij de Boez uit het raamkozijn plukken, anders wil oom Japekoppie niet binnenkomen. De ingang tot het huis moet immers vrij zijn. Toen wij de Boez tot drie keer toe uit dat kozijn hadden gegooid, was de weg eindelijk vrij en Japekop dus bereid binnen te treden. Wij begeleidden Japekop naar beneden alwaar hij direct zijn voerbakje indook. De Boez was boven gebleven om onduidelijke redenen. Toen wij tevreden toekeken hoe Japekop van zijn seniorenbrokjes smulde, klonk er opnieuw gekrijs van het dak. Bezorgd spoedden wij ons naar boven....


Toen wij vervolgens met camera en tronie voor het slaapkamerraam verschenen, zagen wij nog net een kattenkop wegduiken. Het bleek Bel te zijn. De Franskat heeft dus nu, behalve het kattenloket aan de voorkant van ons huis, nu ook onze ingang aan de achterzijde gevonden, en bedreigde ook daar onze jongste bediende. Wij vrezen dat het voordien al tot een treffen was gekomen met onze dakverkenner, dhr. Japekoppie. Overigens, na uitgebreide controle van de vacht van Japekop, konden wij bij onze verkenner geen beschadigingen ontdekken.


Brutaal als hij is, keek Bel de Franskat nog even om. Ja, recht in onze camera. Wij meenden iets van spot in zijn blik te ontdekken.


Daarna verwijderde Bel zich.
Wij moeten nog even opmerken dat dit dakgebied niet tot Bel's territorium behoort en dat hij via slinkse wegen toegang moet hebben gekregen tot dit gebied. Bel woont namelijk niet in een van de huizen die naar deze daken leiden. Binnenkort zullen wij u een nieuwe kaart presenteren waarop u nog duidelijker kunt zien waar de katten wonen en waar zij zich dienen op te houden. In elk geval hoort Bel niet thuis op Japekoppies dakterrein en wij zullen ons uiterste best doen om uit te vinden hoe hij hier heeft kunnen komen. Vooralsnog beschouwen wij deze brutale aanval van Bel op onze achteringang als een terroristische aanslag.


Terwijl Japekop dus rustig zijn seniorenbrokken stond op te knabbelen, hield de Boez de wacht bij onze achteringang. Mevrouw Troy, duttende op het logeerbed, had natuurlijk weer alles gezien maar verkoos zich niet te bemoeien met deze precaire zaak.
Vanwege deze terroristische dreiging (die wij net hebben omschreven), overwegen wij nu extra beveiliging aan te brengen aan de achterzijde van ons redactiepand. En hoewel wij zeer gesteld zijn op het Fransenland, de kaasjes, wijnen etc., moeten wij ons toch beraden over ons inkoopbeleid in de toekomst. Wij zijn weliswaar helemaal voor de oprichting van een partij "welkom in de katbladbuurt", maar kunnen aanvallen op onze krant door Franskatten echt niet toestaan. Uw reactie is wederom erg welkom.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Tsjongejonge wat is die Bel brutaal zeg! Ik ben het ermee eens dat dit een halt moet worden toegeroepen. Gastvrijheid is natuurlijk goed, maar dit gaat gewoon te ver! Bovendien lijkt Bel zichzelf uit te nodigen.
Hij is een heel mooie kat en mag dan uit een land komen met goede kaas en wijn, maar hij heeft wat mij betreft wel erg veel kapsones!

Trudi zei

Erg spannend Annemarie! De redactie is zelfs vergeten een titel toe te voegen of is die nog aan het bedenken. Bel en Boez dat zal niet goed gaan....... Hopelijk vind Bel gauw een ander slachtoffer!

Anoniem zei

Ja, wij waren zo in de war dat wij in eerste instantie vergaten een titel aan dit bericht te geven. Deze fout hebben wij hersteld.
Verder kunnen wij u mededelen dat wij overgaan tot het drinken van Spaanse wijn en het eten van hollandse kaas. Wij hadden al eerder afscheid genomen van eendenlever- of ganzenleverpatee... Nu moeten wij nog de etiketten van het kattenvoer gaan bestuderen..... De voorraad uit het Kerstpakket van Jaya's mensen maken wij natuurlijk wel eerst op. Verder zullen wij Bel heel goed in de gaten gaan houden!