vrijdag 9 januari 2009

Boez grijpt in en voorkomt zooitje


Hij-mens kwam aan de deur met een pakje. Voor buurmens ja. Ons mens nam pakje in vervangst. Ontvangst ja, bedoel ik ook. Toen: roetsz! Dat was Cera dus. Kwam zo naar binnen tussen benen door en ging gelijk naar boven. Ja, trap op. Dat was omdat tussendeur naar kamer dicht was. Nee, ze kon niet naar de keuken dus ging ze naar boven. Waar oom Japekop en oma Troy lagen te slapen dus. Wat ik deed? Nou, natuurlijk achter Cera aan naar boven! Want ze mag niet in mijn huis komen. Nee, ik word u een grote kater en dan moet ik mijn huis gaan verdedigen. Dus ik moest Cera gaan wegjagen. Toen ik boven was, zat zij boven aan de trap. Ja, toen ging ik op haar jagen.


Oom Japekop schrok wakker. Keek verbaasd naar ons, dat klopt. Kun je ook zien op de foto. Die boven op foto is dus Cera, oom Japekop is die grote en vlak naast het bed ben ik dus. Ja, ik zat Cera achterna. En achter ons rende de fotograaf met de camera. Ja, gekke boel!
Cera stormde de trap af en ik dus vlak achter haar. De fotograaf had even meer tijd nodig om de trap af te komen.


Toen stond Cera alweer in de keuken. Ja, mens had de voordeur dicht gedaan en tussendeur en raam opengezet, maar dat had Cera weer niet gezien. Dat het raam openstond en dat ze naar buiten kon vluchten, bedoel ik. Dus ze ging naar de keuken waar de voerbakjes staan. Cera dus ja. U moet beter opletten!


Ja, toen dook ze natuurlijk onder de kast om te gaan eten. Erg slim van haar inderdaad, maar dat kon toch echt niet. Zo dacht ik erover ja. Dus ik heb haar daar weggejaagd.
Kijk maar op volgende foto!

Hier gaat ze naar het raam toe. Ik liep vlak achter haar aan om te zorgen dat ze uit ons huis ging. Waarom? Omdat het mijn huis is. En omdat ik al groot ben en mijn territolium wil verdedigen. Territorium ja.


Op deze foto zit ik weer op de tafel en is Cera buiten. En het raam is ook weer dicht ja. Had ik even goed gedaan heh? Dat wegjagen dus? Oom Japekop heeft dat niet eens gezien want die was weer gaan slapen. Oma Troy is niet eens wakker geweest, geloof ik. Het is maar goed dat ze mij hebben om het huis en de redactie te bewaken. Ja, anders was het hier maar mooi een zooitje geworden, zonder mij dus.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Hahaha, die Cera is erg bijdehand! Pas maar goed op je huis Boez, en nog belangrijker op je eten!

Anoniem zei

Was eten van oma en oom. Mijn eten bovenop. Ik pas ook goed op eten van oma en oom. Die horen bij mij.

Anoniem zei

En de jas van de pakjesbezorger zit zeker nog tussen de deur, want die moet met een noodgang dicht zijn gegooit om al deze foto's te kunnen maken. hahahaha

Anoniem zei

Zelfs nog 3 krabbels op formulier gezet hoor! En trap op kunnen we nog heel snel!

Anoniem zei

Zo Boezsch, je naam wordt ook al steeds mooier !
Maar je hebt Cera goed weggejaagd hoor ! Wat rent ze trouwens sierlijk (één na laatste foto)