donderdag 20 november 2008

Scheur dat contract maar door.....


Cera:
Hallo daar! Hier ben ik dan! Ja, ik kom voor snoepjes en mijn eerste fotosessie. Hoezo is het laat? Oh, het licht is niet meer optimaal. Daar kan ik dus niets aan doen, dat had u mij eerder moeten vertellen. Nee, we hebben het niet over werktijden gehad en daarom zal ik u maar direct toevertrouwen dat ik geen regelmatige werker ben. Nee, ik kom en ik ga wanneer dat mij belieft en daar zult u het mee moeten doen. Ja, ik wil natuurlijk heel graag uw topmodel zijn, maar over die werktijden hebben we het echt niet gehad. Hoezo: dan hebben we een probleem?


Kan ik even bij u binnen komen? Niet? Dat is nu jammer want het is best een tikkie koud aan het worden. Buiten ja, anders zou ik niet vragen om binnen te mogen komen. Laten we de zaken dan hier maar verder afhandelen, maar wel een beetje rap alstublieft.


Nee, ik heb nog geen contract getekend. Is dat beslist noodzakelijk? Staan daar die werktijden in? Nee, dan teken ik liever niet. U moet goed begrijpen dat wij katten niet op afroep beschikbaar zijn. Nee, daarvoor is het leven te kort en moet er teveel ad hoc aangepakt en opgelost worden. Ja, vandaag had ik andere, dringende zaken af te handelen. Die gingen inderdaad voor ja. Vindt u mij nu minder lief of ongeschikt als topmodel?


Gelukkig dat u mij accepteert zoals ik ben. Anders hadden wij onze samenwerking reeds hier en nu moeten verbreken. We zullen dus beide wat water bij de wijn moeten doen. Ja, u wat meer dan ik. Laten we dat contract dus maar verscheuren en overgaan tot het maken van mondelinge afspraken.


Ik kom en ga dus als mij dat uitkomt, ja? Dus soms kom ik een dag niet. Nee, bij slecht weer kom ik wellicht meerdere dagen achterelkaar niet. Maar als ik kom, krijg ik voldoende aaien en snoepjes. Ja, dat is echt een voorwaarde van mijn kant, anders ben ik niet gemotiveerd. En als ik snoepjes krijg, zorgt u ervoor dat die Boezel ze niet van mij afpakt. Ja, daarin ben ik echt onverbiddelijk. En u van uw kant verwacht dat ik mij niet naar uw keuken begeef? Dus geen eten jatten van de andere medewerkers? Ga ik proberen. Dat geen eten jatten ja.
Ik heb trouwens heus wel gemerkt dat u nu foto's van mij heeft genomen, dus schroeft u het aantal snoepjes maar even op. Nee, twee is echt te weinig, daar doe ik het niet voor.

Zo, dan zijn we dus nu klaar met onze afspraken. Mag ik echt niet even binnenkomen? Nee, dat mocht Pim inderdaad ook niet, maar voor hem had u een kleedje in het raam liggen. Ja, ik snap dat het nu te koud is voor een open raam. Geen kleedje dus? Dan moest ik maar weer eens gaan.

Nee, ik weet nog niet of ik morgen langskom. Het kan best zijn dat zich erg belangrijke dingen aandienen en dan kan ik niet komen, maar dat had ik u al uitgelegd.
Alles goed met Japekop zijn poot? Oh, het gaat al wat beter dus, dat is mooi. Doet hem maar de groeten.

(Cera is terecht gelukkig. Er is nu ook wat meer duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden en de rechten en plichten. De rust op de redactie is weergekeerd en nu kan iedereen gerust aan zijn avondmaal beginnen. Het hele stel begeeft zich, na het vertrek van Cera, naar de keuken. Wat Cera vanavond nog verder gaat doen, weten wij niet. Wij hopen dat zij niet in zeven sloten tegelijk zal lopen....)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Cera, je boft maar met je nieuwe werkgever en je bent goed in het onderhandelen! Ik zat al naar je eerste officiele fotosessie uit te kijken, want hier bij mij in huis is niet zoveel te beleven geweest met een mens die alsmaar ligt te slapen!

Annemieke zei

Cera is wel veeleisend hoor!

En de Boezel is al bijna net zo groot als Mevr Troy!! Hij wordt reusachtig als dat zo doorgaat.

Anoniem zei

Tja, Cera is een kittig meisje en op haar toekomst voorbereid! En de Boez groeit inderdaad maar door.... Het wordt vast een flinke jongen ja!

Anoniem zei

Wel ja, nu al sterallures! Waar moet dat heen?! Goede afspraken zijn hier heel erg van belang hoor ik al.