vrijdag 14 november 2008

Boez ontsnapt weer eens


Tokkie Troy:
Ik kom niet verder dan hier. Nee, met al dat gedoe in de straat blijf ik zo dicht mogelijk bij huis. Maar die kleine ziet dus nog geen gevaar. Boezelmans ja. Probeert ook steeds vaker te ontsnappen en dat lukt hem nog ook. Hij is erg snel inderdaad, net als Japekoppie. Ja, Japekop is een meesterontsnapper. Maar die kleine leert het ook al aardig. Kijk 'm nou daar bezig zijn. De wereld verkennen ja. Nee, hij weet nog niet hoe gevaarlijk het daar buiten kan zijn.


Boezels eerst kennismaking met een grote, natte boomtak.
Gelukkig neemt-ie 'm niet in zijn bek. Al dat zand heh? Bovendien is er zoveel te zien dat je je tijd niet gaat verdoen met zo'n vieze tak.


Sluipen in het zand bijvoorbeeld. Hij ziet wat bijzonders, lijkt het wel. Wij zien dat niet. Wij zien alleen maar vies, nat zand....


Ach ja. Nieuwe lantaarnpaal. Moet natuurlijk besnuffeld worden. Hij is nog vers, die paal, dat ruik je zo!


Kijk Boez, dat is nou een heel gevaarlijk groot wielhuis. Gelukkig staat-ie stil. We moeten er niet aan denken dat je daar nog bent als dat ding gaat rijden. Kun je niet een eindje verderop gaan verkennen?


Oh, drommels! Is de Boez verdwenen onder het zand? Is hij nu al in moeilijkheden? Kunnen wij dan geen moment onze blik laten afdwalen?


Ah, gelukkig. We maakten ons weer eens voor niets ongerust. De Boez is ook erg snel. Hij blijft weliswaar binnen een straal van 20 meter maar beweegt zich wel snel. Af en toe scheurt-ie voor de voordeur langs maar hij gaat niet naar binnen. En eigenlijk zouden wij hem wel weer in huis willen hebben, waar het veiliger is dan hier op straat. De Boez schrikt nauwelijks van voorbijkomende wielhuizen en dat vinden wij zorgelijk. Duidelijk is dat de Boez voorlopig beslist niet zonder wakend oog buiten kan zijn.


Boez luistert ook niet, waarom zou hij. Als wij zijn naam roepen, kijkt hij geen moment onze richting uit maar huppelt snel naar weer een andere plek. Het is veel te spannend, dat buiten spelen! Te veel nieuwe dingen te zien en te besnuffelen!
Gelukkig werkt de truc met de kattensnoepjes nog. We krijgen Boez weer binnen, en na het verorberen van een snoepje gaat hij direct weer naar de gang om daar, bij de voordeur, een keel op te zetten. Sorry Boez! Jij bent blijkbaar nog lang niet moe, maar wij dus wel! Het blijft voor ons een stress-volle gebeurtenis, dat buitenspelen van de Boez!
Even later maakt de hoofdredacteur zelf een smak met de fiets. Hee mens! Let maar eens wat meer op jezelf en probeer niet meer te fietsen in een opgebroken straat!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

alles goed met je, Annemarie?

Anoniem zei

Ik krijg al een hartverzakking als ik De Boez zo bezig zie, laat staan hoe zijn personeel zich moet voelen. Misschien moet ze maar eens aan een van die mannen vragen om het wielhuis te laten brullen als hij er zo dicht bij is. Als het goed is dan schrikt hij zich helemaal drie slagen in de ronte en durft er daarna niet meer dicht bij te komen. Meestal werkt deze truc wel. Hopelijk bij De Boez ook.

Mevrouw Katblad zei

De hoofdredacteur is een beetje bont en blauw maar niks ergers verder. Wel geschrokken en boos op zichzelf...

Annemieke zei

Fietsen in zand is gevaarlijk! Ik kan het weten. Je zult ook wel stijf worden (ik spreek uit ervaring dus)...maar gelukkig is er niets gebroken.

De boez moet ook oppassen! Zeker met die enorme wielhuizen!

Anoniem zei

Sorry, wat vreselijk lomp van mij. Denk ik alleen maar aan De Boez en vergeet ik helemaal naar jouw gezondheid te vragen. Je zult inmiddels wel helemaal beurs zijn.
Sorry, sorry, sorry! Beterschap!!

marian zei

Dat was wel een heftig dagje, heeft de Boez wel zijn pootjes geveegd? Hij moet nu wel een beetje rekening houden met de redactie vind ik persoonlijk want ze is al voldoende geschrokken. Idee van Wilma is nog zo slecht nog niet.. leert hem misschien wat voorzichtiger te zijn... en beterschap voor de redactie

Mevrouw Katblad zei

Er was een paadje van twee steentjes breed en ik dacht: dat redt Marie wel even. Nou, mooi niet. Glipte eraf en kwam inderdaad in het zand, viel om met achterste op een hoop stenen. Fiets bovenop me. Overeind geholpen door vriendelijke meneer en maar 1 gedachte: lag ik hier mooi voor gek op mijn rug! En Auw natuurlijk. En ja Annemiek, aardig stijf inmiddels....
Bedankt allemaal voor medeleven.

Trudi zei

Wat een gevaarlijk avontuur Boez!
Wielhuizen zijn erg gevaarlijk!
Ik snap niet waarom dat mens moest gaan fietsen als een trapezeartiest! De billen zullen wel bont en blauw zijn...auw
Maar misschien wordt die meneer een
leuke oom, je weet maar nooit :-)

Nou Annemarie doe dat nooit meer potverdrie!