woensdag 19 november 2008

Liever per toeval......


Iwan:
Geachte redactie van het Leidsch Katblad,
beste mevrouw Katblad zelf.
Met nog slechts enkele uren te gaan voor de einduitslag van de stemming omtrent de functie van topmodel voor uw katblad en met mijn overwinning in zicht, moet ik u helaas mededelen dat ik bij nader inzien afzie van de genoemde, zeer eervolle baan bij uw katblad. Na ampele overwegingen heb ik het besluit moeten nemen om, ondanks mijn populariteit, niet de baan te accepteren om de volgende redenen.
Zoals u weet heb ik de zorg voor twee jonge dames, Lotje en Caja. Deze zorg neemt veel tijd in beslag, vooral nu Rooie Gijs zo vaak in ons gebied rondwaart en ons vijandig gezind is. Het gedrag van Rooie Gijs maakt dat ik extra op mijn hoede moet zijn. Dat betekent ook dat ik het mij niet kan permitteren langere tijd van huis te zijn om te poseren voor uw katblad. Immers: mijn beide jonge dames staan dan bloot aan de grillen van Gijs en zij zijn kwestbaar als ik niet in de buurt ben.
Daar komt bij dat ik, door mijn regelmatige treffen met R. Gijs, ook wat vaker problemen heb met het op orde houden van mijn vacht. Ondanks dat ik R. Gijs vaak op zijn donder geef en flink naar hem uithaal, gebeurt het af en toe ook dat zijn klappen mij raken, waardoor ik dus enige schade oploop. En daar ik weet dat een topmodel in opperste conditie moet zijn qua vacht en voorkomen, kan dit dus voor problemen zorgen. Ik zou zomaar een paar dagen niet beschikbaar kunnen zijn wegens (lichte) schade met betrekking tot mijn uiterlijk. En dat kan ik u natuurlijk niet aandoen. Ik moet u overigens wel melden dat ik door mijn mens uitstekend word opgevangen wanneer ik enigszins gehavend uit de strijd kom. Zodra zich korstjes hebben gevormd op de plekken waar Gijs z'n nagels hebben geklauwd in mijn vacht, is mijn zij-mens zo vriendelijk om die liefdevol te verwijderen en van die bezigheid geniet ik zeer. Alleen al om die reden zou ik dat gemep van en met R. Gijs niet willen missen.
Verder is de oversteek uit de Hoftuin naar uw redactiekantoor voor mij ook een groot bezwaar. Bij nader inzien ligt uw kantoor net iets te ver buiten mijn gebied, vandaar dat ik ook nog niet bij u ben langsgeweest. Eigenlijk ben ik nog nooit bij u langsgeweest en dat wou ik ook zo houden, als ik u niet ontrief.
Als laatste puntje wil ik inbrengen dat de parkeergarage, gelegen tegenover mijn huis, de laatste tijd ook enige zorg met zich meebrengt. Ik heb daar binnen het e.e.a. te regelen en ben daar voorlopig nog niet klaar mee. Vandaar dat u mij de laatste tijd ook niet zo vaak in de Hoftuin aantrof. Eigenlijk was ik die hele baan van topmodel even helemaal vergeten, tot ik opeens hoorde dat ik op kop lag en op de overwinning afging. En toen sloeg dus opeens de twijfel en angst toe. Ik heb het gewoon te druk dus en zou me niet voor de volle 100% kunnen inzetten.
Het spijt mij zeer dat ik, luttele uren voor de einduitslag, met deze, voor u vast teleurstellende mededeling, op de proppen kom.
Ik hoop van harte dat u nu, zonder dralen, Cera aanneemt als nieuw topmodel. Ik denk dat zij het fantastisch zal doen. Misschien, als de verkiezing wat langer had geduurd, had zij mij wel ingehaald. Wie zal het zeggen. Ze kwam de laatste dagen steeds dichterbij en kreeg steeds meer stemmen. Ik denk dat u aan Cera een hele goeie heeft en ik vind haar een mooie meid met veel potentie. Ik wens haar langs deze weg heel veel succes toe.
Verder wil ik graag verklaren dat ik te allen tijde bereid ben voor u te poseren. Maar dan liever niet op afroep maar per toeval. Ik bedoel daarmee dat ik echt geen afspraken met u kan maken, maar dat, als u mij tegenkomt op een voor mij geschikt moment, u natuurlijk altijd foto's van mij mag maken en dat ik dan mijn best zal doen er op mijn voordeligst uit te zien.
Ik hoop dat u mijn verklaring en besluit zonder boze gevoelens wilt accepteren en hoop dat u mij bij een volgende ontmoeting met evenveel liefde wilt kroelen als in het verleden.
En ik wil ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om al mijn fans te bedanken voor hun steun en stem. Lieve fans: jullie zijn echt nog niet van mij af!
Met veel kopjes en kroelgroeten,
Iwan.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik als Iwan fan ben natuurlijk licht teleurgesteld, maar ik ben ook een grote fan van Lotje en een nog grotere van Caja (Iwans "meisjes"), dus ik ben blij dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt. En Cera is zeker ook een leuke kat (lekker eigenwijs). Maar ik hoop zeker nog veel over Iwan te lezen.

Anoniem zei

Als het ons ligt, komen er nog veel verhalen over en van Iwan!

Anoniem zei

Wij, Caja, Lotje en Iwan's mensen, zijn blij met zijn besluit zich terug te trekken uit de verkiezingsstrijd. We waren al bang dat hij veel minder thuis zou zijn, en hij is juist zo lekker gezellig de laatste tijd.
We wensen Cera veel plezier in haar werk.