donderdag 6 november 2008

Een hoop zorgen


Japekoppie:
Noem me maar een controlefreak, maar ik moet en zal dagelijks een paar keer mijn rondje lopen. Ja, u kunt het ook inspectie noemen, van de buurt dus heh? Ik begin natuurlijk met de controle van mijn eigen straat, want dat staat bovenaan mijn lijstje. Maar ik ga ook regelmatig het dak op (achterkant huis - red.) om daar mijn beveiligingswerkzaamheden uit te voeren. Controle dus ja. Wel, dan is er natuurlijk ook nog de Hoftuin en de Kruidentuin, maar die pik ik er dus even bij, al behoren deze gebieden niet bij mijn territorium. Nee, daar zijn anderen de baas maar het kan geen kwaad om daar ook af en toe een inspectie uit te voeren voor het geval ze daar een steekje laten vallen, als u begrijpt wat ik bedoel. En natuurlijk moet ik ook voor het katblad nieuws vergaren dus dan is zo'n ommetje mooi meegenomen en nuttig bovendien.


Ja, alles wat ik doe is erg nuttig. Behalve als ik een zooidag heb ja. Nee, dat is gewoon ter eigen vermaak en niet bepaald nuttig te noemen. Hoewel ik tijdens een zooidag ook wel eens nieuws vergaar. Maar dat is dan puur toeval.
Op de foto hierboven ziet u hoe ik het huis van Pim controleer. Ik heb dus zo kunnen vaststellen dat Pim er inderdaad niet meer is. Er wonen nog wel honden ja, dat was duidelijk te ruiken, maar van honden moet ik helemaal niks hebben. Ik zal daar nog wel eens een boekje over opendoen, maar nu even niet. Nee, want nu heb ik even iets anders te vertellen. Heel belangrijk ja.


Ik ging dus naar de Hoftuin toe. Nee, helemaal niemand gezien, behalve dan wat vliegbeesten die me met hun gekwetter zaten uit te dagen, maar vliegbeesten vangen hoort niet tijdens een inspectieronde, dat spreekt vanzelf. Ja, ik heb wel even naar ze gekeken, maar daarmee hield mijn belangstelling op dat moment op.


Doch, tot mijn grote verrassing deed ik een belangwekkende ontdekking. U weet dat er allemaal potplanten voor ons huis en de redactie op straat stonden? En dat die allemaal opeens waren verdwenen? Wel, die heb ik gevonden dus.


Jazeker, kijkt u maar rustig, want hier staan ze allemaal. Ik rook het gelijk ja, want ik heb ze zelf regelmatig gemarkeerd en u denkt toch zeker niet dat ik mijn eigen luchtjes niet herken huh? Daarom.


Ja, weggestopt in een hoek. En ik ben erg blij dat ik ze heb ontdekt, want nu kan ik deze plek toevoegen aan mijn dagelijkse rondes, ter controle dus. Ja, ik maak me best een tikje ongerust over onze planten, want ze staan nu op het terrein van die tuinman Panda, en u weet hoe hij is met planten. Nee? Wel, hij rukt er maar stukken af, graaft ze uit en gaat ertussen liggen met zijn broer Harremans. Ja, ik hoop dat ze gauw klaar zijn met dat gedoe in onze straat, dan kunnen ze weer terug naar hun eigen plek. Ja, dan kan ik ze weer gaan bewaken. Samen met mijn moeder ja. En eventueel die Zoebel, maar daarvoor moet ik hem wel eerst opleiden heh? Nee, het leven gaat niet bepaald over rozen en ik ben me heel bewust van mijn verantwoordelijkheden. Ja, dat geeft een hoop zorgen, dat heeft u goed gezien.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Goed gedaan Japekop! Blijkt maar weer hoe een goede verkenner je bent! Dat je die planten hebt ontdekt!

Ik houd zelf ook niet zo van blafbeesten, dus daar hoor ik graag meer over in de toekomst!

Mevrouw Katblad zei

Ja, ons Aapje is uitstekend in het verkennen en opsporen van verloren goederen!