dinsdag 11 november 2008

Modellenkift, deel 2


Waar waren we ook alweer gebleven? O ja, Rooie Gijs kwam op Iwan af en Iwan ging er vandoor. Even leek het of Gijs ook de Poort in zou duiken, maar in plaats daarvan ging hij uitgebreid de plek besnuffelen waar Iwan even daarvoor nog had gezeten. Bij de muntplant die in een emmer wortel staat te schieten dus. Panda, geen held maar wel nieuwsgierig, wil ook wel even een snufje meepikken, lijkt het.


Maar hij durft niet dichtbij Rooie Gijs in de buurt te komen. Ondertussen richten wij onze blik weer naar de Poort en wat zien wij daar?


Iwan is teruggekomen. Hij heeft besloten dat hij zich niet zomaar weg kan laten jagen door zijn kleurgenoot. Voorzichtig kijkt hij om het hoekje, waar Panda intussen veel belangstelling lijkt te tonen voor een vuilniszak.


Rooie Gijs heeft Iwan nog niet opgemerkt. Iwan sluipt dichterbij.


Dit is dus een gevaarlijke situatie en wij zijn heel benieuwd wat er nu weer gebeuren gaat! Rooie Gijs knabbelt wat aan de muntplant (die echt binnenkort weer in de aarde moet) en Panda doet alsof de vuilniszak interessant is. Iwan wacht af.

Dan draait Rooie Gijs zich om en komt wederom dreigend op Iwan af. Panda doet ook opeens weer mee in het spel. Iwan keert zich maar weer om en dribbelt terug de Poort door.


Rooie Gijs gaat vastbesloten Iwan achterna door de Poort. Die ouwe rakker moet en zal Iwan laten voelen dat het hof van hem is.


Panda komt niet verder dan de hoek. Daar gaat hij zitten om af te wachten hoe dit allemaal af gaat lopen. Het lijkt of Iwan echt het strijdtoneel gaat verlaten, maar wij vergissen ons.


Iwan heeft besloten zijn straat te verdedigen. Rooie Gijs durft nu de Poort niet meer uit. Dat valt ons erg van hem tegen. Wel een grote bek en boze ogen, maar ondertussen niet de moed om Iwan's straat te betreden.
En hoe loopt dit nu allemaal tenslotte af? Wel, in ieder geval met een sisser, vermoeden wij. We hebben het namelijk niet afgewacht. Na de situatie nog een minuut of 5 te hebben aangezien (waarin dus geen actie werd ondernomen door de spelers van dit spel), moesten wij toch echt naar onze koffieafspraak. Voor hetzelfde geld hebben Rooie Gijs, Iwan en Panda zich nog tijden niet verroerd, wat trouwens ook bij het spel hoort maar wat wij dus minder interessant vinden...
De enige conclusie die wij hebben kunnen trekken na deze spannende gebeurtenis in de Hoftuin, is dat de muntplant echt binnenkort in de aarde gezet moet worden, anders gaat-ie dood....

1 opmerking:

Annemieke zei

Goed gedaan Iwan! Laat Gijs maar zien wie de baas is! Vroeger konden jullie het trouwens beter met elkaar vinden, maar de liefde zal wel bekoeld zijn sinds Gijs niet meer van Iwans eten mag meeeten.