maandag 10 november 2008

Modellenkift, deel 1


Iwan is helemaal vol van zijn sollicitatie en de kans dat hij het topmodel van het LKB kan worden. Trots loopt hij rond in de Hoftuin. Hij verklaart zelfs iets te willen afvallen voor deze baan, als dat echt een voorwaarde zou zijn. Ondertussen zijn al vele katten op de hoogte van de sollicitatie van Iwan, en niet iedereen gunt hem deze mooie baan. Zou het de kift wezen?


Panda, die zelf ook wel model zou willen worden maar al tuinman is en daar zijn poten vol aan heeft, is duidelijk jaloers. Zodra hij Iwan in de gaten krijgt, neem hij een vijandige houding aan en begint te schelden. Maar een echte held is Panda niet, dus hij blijft wel op gepaste afstand van Iwan. Iwan trekt zich op zijn beurt weinig aan van het gekrakeel van Panda, en gaat er maar eens rustig bij zitten.


Panda neemt plaats op de trap (lekker veilig achter de tralies) en Iwan besluit zijn poten maar eens een wasbeurt te geven. Hieruit blijkt dus wel dat Iwan toch een tikje onzeker is.


Wat beiden niet in de gaten hebben, is dat er een derde partij zich wil mengen in de discussie. Terwijl Panda Iwan vertelt dat hij het wel erg hoog in zijn bol heeft en dat het hem nooit zal lukken om af te vallen, komt Rooie Gijs langzaam naderbij.


Rooie Gijs hoort het allemaal even aan, is nu ook dus op de hoogte van Iwan's aspiraties en krijgt de pest erin. Hij is immers ook een rooie, weliswaar al op leeftijd en met klitten in zijn vacht, maar Gijs is trots en dominant, en kan het niet hebben dat anderen ergens beter in zijn dan hij.
Als de twee anderen doorhebben dat Rooie Gijs hen gadeslaat, stopt hun gekrakeel. Opeens zijn alle ogen op Gijs gericht.


Rooie Gijs vindt dat hij maar eens even tussenbeide moet komen. Iwan zit tenslotte op zijn terrein en Rooie Gijs is nog steeds van de partij "Hof is Vol", dus reden temeer om op te treden, vindt hij.


Rooie Gijs loopt niet rechtstreeks naar Iwan toe, maar sluipt achter een fiets langs. Alsof hij daardoor minder zichtbaar is, heh?


Hij laat Panda rechts liggen en versnelt zijn pas. Die Iwan, die zal hij wel eens even een lesje leren. Wij wachten vol spanning de gebeurtenissen af.


Doch Iwan heeft besloten de confrontatie met Gijs niet aan te gaan. Hij moet immers zijn vacht op orde houden als hij topmodel wil worden, en zal in het vervolg wat voorzichtiger moeten zijn als er agressieve soortgenoten op hem afkomen. Maar hoe zit het dan met Iwan's trots?


Rooie Gijs is vast van plan Iwan een pak slaag te geven. Hij deed dat al eerder en laat zich ook nu door niets tegenhouden.
Is Iwan er echt vandoor of zien wij hem nog terug?
Komt het tot een gevecht tussen Iwan en Rooie Gijs?
Wat wordt de rol van Panda; besluit hij mee te vechten of kiest hij het hazenpad?
Kortom: hoe gaat dit aflopen?
U leest het allemaal morgen, in deel 2!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben natuurlijk voor Iwan, maar ik mag misschien niet meestemmen omdat ik bevooroordeeld ben.
Hij moet inderdaad nog veel leren, sommige poses zijn niet zo flatterend (zie de foto's bij "niet dronken worden"). Maar Iwan is altijd vol goede wil. Misschien is hij daarom zo "forsgebouwd" zullen we maar zeggen. Een volslank model is trouwens helemaal in de mode tegenwoordig.

Anoniem zei

Iwan heeft in elk geval genoeg fans! Verder doen wij geen uitlatingen zolang de procedure nog bezig is, maar dat begrijpt u natuurlijk.