maandag 10 november 2008

Boomslaper betrapt!


Enige maanden geleden kregen wij een tip over Kaija: zij zou haar nachten doorbrengen in bomen en dus een "boomslaper" zijn. Wij zijn er vervolgens regelmatig op uit getrokken (soms op onchristelijke tijden) om Kaija te betrappen, maar het lukte ons niet om Kaija te kieken terwijl zij in een boom lag te slapen. Vervolgens kregen wij een foto toegestuurd van een slapende kat in de boom van Marjon (onze correspondente in de Kruidentuin), maar daarop was Kaija niet duidelijk herkenbaar. Kaija ontkende ook in alle toonaarden dat zij het was die op de betreffende foto stond.
Onze correspondente Marjon heeft nu kans gezien opnieuw foto's te maken van de "boomslaper" en er is geen twijfel meer mogelijk: dit is Kaija, slapend/soezend in de boom met rode bessen!


Wij bedanken Marjon hartelijk voor haar inzet en doorzettingsvermogen, waardoor wij eindelijk in het bezit zijn gekomen van het onomstotelijk bewijs dat Kaija daadwerkelijk een boomslaper is. Nu kan iedereen weer rustig slapen.....


Het bewijs: Kaija slaapt in haar bessenboom. Wij vermoeden dat zij dit uit eigen, vrije wil doet.

1 opmerking:

Annemieke zei

Mooie foto's! En inderdaad sluitend bewijs dat ze een boomslaper is! Op mijn vorige werk hadden we kippen rondlopen en die sliepen ook in een boom (bij gebrek aan een reguliere stok), maar dit is nog een slagje gekker.