zaterdag 15 november 2008

Nog meer Charlies en Japekoppies?


Charli:
Als het mens van hiernaast naar buiten komt om een wandelingetje te gaan maken met mijn broertje Japekoppie, sluit ik mij graag bij hen aan om mee te lopen. Gewoon voor de gezelligheid dus. Ja, ik ben daar in dat huis geboren en woon er nu naast. Naast mijn moeder Tokkie Troy en mijn broer Japekop ja. En ik vind dan ook dat ik eveneens het recht heb om mee te lopen met mijn ex-mens, zal ik maar zeggen. Maar ja, mijn broertje is een tikkie jaloers van aard en verzet zich regelmatig tegen mijn aanwezigheid. Ik op mijn beurt trek mij daar weinig van aan.


Vandaag dus ook weer. We waren nog niet bij de hoek van de Kruidentuin of hij begon alweer tegen me te grommen. Voor het geval u ons niet direct herkent: ik ben dus die met witte sokken en Japekoppie is die met die witte kniekousen, zeg maar. Het ging erom wie het eerst de hoek om mocht. Ja, mijn kleine broertje kan zich erg kinderachtig gedragen.


Dus om hem af te straffen ging ik als eerste de hoek om en toen wou Japekop niet meer mee de Kruidentuin in, ondanks te smeekbeden van zijn mens. Wel, toen zijn we maar richting Hoftuin gelopen. Ja, mij kan het niet schelen waar we heenlopen, mij gaat het in de eerste plaats gewoon om de gezelligheid. Maar Japekop moet altijd en overal verkennen en kan het dan niet hebben dat ik in de weg loop.


Ja, en omdat ik de oudste ben, ging ik dus toch maar weer als eerste door de Poort. Zie je Japekop chagrijnig kijken? Maar mooi dat ik mij daar dus helemaal niks van aantrek.


In de Hoftuin zaten de broertjes Panda en Harremans. Die gevlekte is dus Panda en die zo op Japekop lijkt is Harremans. Ze zaten even niks te doen en hielden ons goed in de gaten. Ja, die twee wonen in hetzelfde huis en hebben een heel andere relatie met elkaar dat wij, Japekop en mijzelf dus. Ze spelen altijd samen, onderhouden de tuin samen en nog meer van dat soort dingen. Ja, ze vechten ook wel eens en dat doen wij dus niet. Misschien omdat wij al wat ouder zijn heh? Hoewel, eerlijk gezegd hebben wij nooit samen gevochten. Wel gespeeld ja, toen we nog jong waren. Maar dat is al erg lang geleden en daar heb ik dus nauwelijks meer herinneringen aan.


Doordat Japekop dus chagrijnig was, vond Panda dat-ie hem maar eens moest gaan opjutten. Nou, dat lukte aardig, dat kan ik u wel vertellen. Het was dat zijn mens tussenbeide kwam, maar anders was het een knokpartij geworden. Nee, ik ga altijd mijn eigen gang en probeer elke confrontatie te voorkomen. Als ik vijandigheid opmerk, loop ik gewoon een eindje om. Daarbij straal ik ook wel iets van natuurlijk gezag uit waardoor men mij niet of nauwelijks durft te benaderen. Wat dat betreft lijk ik erg op onze vader en Japekop meer op onze moeder inderdaad. U kent de oude Japie niet? Daar moet u dan een keer wat aan doen. Ja, als redacteur moet u toch wat meer achtergrondinformatie geven, dus ik stel voor dat u de oude Japie een keer opzoekt. U weet toch waar hij tegenwoordig woont? Nou, wat let u.


De oude Japie was altijd een echte zooier ja, net als ik ben. Maar hij was ook een verkenner zoals mijn broertje Japekop en hij beheerste de hele katbladbuurt. Nee, hij nam geen genoegen met slechts 1 straat, hij had een territorium van hier tot Tokio. Nee, ik weet niet of hij nog zo'n groot gebied beheerst. Maar dat kunt u dan even navragen als u er toch heengaat. En als u daar op visite bent, doet u hem dan de groeten van mij? Zijn oudste zoon ja, tenminste voor zover ik weet want het is best mogelijk dat hij voor mijn moeder nog een andere relatie heeft gehad. Daarna ook ja, dat is een ding dat zeker is. Dus misschien lopen er nog meer Charlies rond en waarschijnlijk ook wel meer Japekoppies ja. God bewaar me....

Geen opmerkingen: