zondag 23 november 2008

Even in paniek...


Boezelmans:
Ze heeft de deur dichtgedaan! Dat is nieuw, een dichte deur. Hoe kom ik nou weer binnen? Kom ik ooit nog wel binnen? Of moet ik voor altijd buiten blijven?


Ik woon daar toch? Bij de tafel? Mijn mandje zie ik ook! En oma Troy zit daar. Wat moet ik nou?


Misschien moet ik wachten tot oom Japekop thuiskomt. Maar dat kan best lang duren. En het is best koud buiten.


Ga ik nou in paniek raken? Is dit nu bang zijn? Ah, mijn mens staat er gelukkig nog. Zij gaat de deur opendoen. Wat een opluchting.
Ik vind bang zijn geloof ik niet zo leuk. En ik wil nu voor het eerst helemaal uit mezelf naar binnen. Mijn mens is blij dat ik weet waar ik woon. Nou, ik ook!
(De Boez is pas 4 1/2 maand. We hebben het idee dat hij zich meer bewust wordt van zijn omgeving en hoe die in elkaar zit. In de vele boekjes die er over katten geschreven zijn, staat vaak dat een jonge kat pas bij een leeftijd van een half jaar zelfstandig naar buiten mag, en daarvoor altijd onder begeleiding. Dat lijkt ons een heel verstandig advies. We zijn blij dat het winter wordt en de ramen en deuren niet zo vaak meer open staan!

4 opmerkingen:

marian zei

Spannend hoor Boez.. zo leer je elke dag er weer iets bij en natuurlijk weet je allang waar je woont!

Annemieke zei

Dat zal wel even schrikken geweest zijn! Kon de Boez ineens niet meer naar binnen...
Hij is inderdaad nog te jong en onbezonnen om alleen naar buiten te gaan. Zelf denkt hij daar waarschijnlijk anders over...maar voor hij het weet is ie oud genoeg om zelf reportages te maken...of om te zooien natuurlijk.

Anoniem zei

De Boez luistert helemaal nog niet! Dat is, denken wij, het grootste probleem. Ja, in het voorjaar moet hij centjes gaan verdienen voor het katblad. Dan schoppen wij hem gewoon naar buiten en eisen dat hij terugkomt met goede verhalen!

Anoniem zei

Geachte Baas van Boez....
Naar buiten schoppen, centjes verdienen? Wat een taal, u bent zelf zeker geen Heer van Stand of misschien Dame van Stand? Nou ja het is dat ik weet dat u een goed hart heeft gelet op de snoepjes in uw zak,waar ik laatstelijk van heb mogen profiteren. Overigens heeft jongeling Boezelmans u al van heel wat stof voorzien in de afgelopen vier maanden!