maandag 16 november 2009

De Poezenkrant.

Reeds vele maanden geleden zonden wij een kort briefje aan de redactie van De Poezenkrant (verkrijgbaar in boekwinkels - ook Het Boek van de krant!). Vandaag kregen wij onderstaande mail van de directeur. En wij hebben natuurlijk direct geantwoord!

De mail:
Mevrouw T. Troy stuurde onlangs namens de redactie van het Leidsch Katblad een brief aan De Poezenkrant. Deze brief is afgedrukt in nummer 54, die verschijnt op 6 december. Graag zou ik een bewijsnummer opsturen, maar naar welk adres?
Vriendelijke groet,
P. Schreuders
De Poezenkrant

Ons antwoord:
Ach meneer Schreuders,
Wat leuk nou.... Wij wist niet dat u uw krant nog uitgaf, maar zijn verheugd te vernemen dat dat dus wel zo is.
Weet u, wij zijn namelijk onze krant begonnen omdat u uw krant zo onregelmatig uitbracht, en wij zeer veel behoefte hadden over katten te lezen (en te schrijven). En dan niet de tranentrekverhalen dus, zoals die in vele kattentijdschriften staan. En uw boek hadden wij al enkele malen van voor naar achteren en terug gelezen.Vandaar dus.
De staart is trouwens nog intact, al hangt deze zeer verleidelijk uit de boekenkast. Wij lenen het boek dan ook niet uit en adviseren kattenliefhebbers zelf maar naar de boekwinkel te gaan. Maar dat terzijde.
Ons adres is: ................................ Leiden. U kunt uw post richten aan "De redactie van het Leidsch Katblad", want wij hebben een bordje op de deur geschroefd. Wij gaan uw krant natuurlijk weer met veel interesse lezen, en nog een paar exemplaren in de winkel kopen om cadeau te geven aan een selecte groep fans (van ons dus, en niet van u; dit voor de goede orde.)Wij zouden het zeer op prijs stellen wanneer u ons blogadres zou willen vermelden. Of zijn wij al te laat daarvoor? Niet dat wij geld willen verdienen met onze krant (zoals u dat dus wel doet), maar om nog meer fans te krijgen. Vooral onze jongste bediende, de Boez, zou dat erg leuk vinden. Hij is namelijk nogal ijdel en een tikje dom. Heeft u trouwens zelf al eens ons Katblad gelezen? Wij hebben de indruk van niet maar daar zitten we niet mee.
Wel, ons adres heeft u nu. En wij wachten vol spanning op het arriveren van uw Poezenkrant. Als de postbode zich nu maar niet vergist, wat dus regelmatig wel gebeurt. Onze VPRO-gids werd ook al een paar keer elders in de bus gegooid, en dan kunnen wij ernaar fluiten.
Gelukkig leeft mevrouw Troy nog en kunnen wij derhalve met de voltallige redactie nogmaals van haar brief (1 korte regel?), die wij niet in onze bestanden hadden opgeslagen, genieten.

Voor zover nodig, wensen wij u een warme decembermaand.
Met aaibare groeten,
namens mevr. T. Troy,
haar zoon Japekoppie en
onze jongste bediende, de Boez,
A. Kemp,
hoofdredacteur en baas van
Het Leidsch Katblad.

Dus allemaal op 6 december naar de boekwinkel om de Poezenkrant te kopen, heh???

3 opmerkingen:

Inge zei

Nee hoor dat hoef ik niet, ik ben abonnee!
Je kan 3 keer de poezenkrant ontvangen, verschijnt dus onregelmatig en dan weer opnieuw een bedragje overmaken naar de heer Schreuders en je ontvangt weer 3 keer de poezenkrant!
Ik heb nog een hele oude van 20 jaar geleden!
Ik was die hele poezenkrant wel 15 jaar vergeten maar uiteindelijk (lang leve internet!!!) toch weer abonnee geworden.

marian zei

Dat is leuk voor mevrouw Troy!

Katja zei

En ik ben zelfs al dertig jaar abonnee !
Dus als het goed is krijg ik het nummer met Mevr. Troy er in vanzelf in de brievenbus... Jippie, eindelijk weer een poezenkrant ! (Hoewel ik het LKB tegenwoordig stukken leuker vind hoor)