vrijdag 27 november 2009

Aandacht nodig...


De Boez:
Ze is aan het werk in huis, mijn mens. Bezig met het zuigmonster en af en toe staat ze op een trap en is ze heel hoog aan het poetsen met stinkende doekjes. Ja, die dingen waar licht uitkomt als het donker is. En de ramen heeft ze ook al gepoetst. Met al die dingen is ze al een hele tijd bezig geweest, tot ze de krant effe ging doen. En omdat ze al die tijd nog niet naar mij had omgekeken, was het een goed moment op de aandacht op mijn eigen ik te vestigen. Omdat ik daar recht op heb, ja. Vandaar dat ik op die krant ging liggen dus. Bovenop de puzzel, ja. Zo kon ze niet meer puzzelen en niet meer lezen.



Ja, het werkte. Ze heeft me een hele tijd geaaid. Was erg lekker. Maar nu lijkt het erop alsof ze weer verder gaat met die schoonmakerij. Nee, dan ga ik weg. Naar buiten misschien, als het tenminste niet te nat is. Of anders ga ik Japekop dwarszitten. Die ligt boven te slapen, ja. Maar ik kan natuurlijk ook even een dutje gaan doen, daarboven. Hoewel, dat dutjes doen vind ik altijd wel zonde van mijn tijd. Maar als er niemand naar mij omkijkt, moet je soms wel heh? Een dutje doen dus, ja. En dan ga ik gewoon vannacht lekker lopen zooien. Als iedereen hier slaapt, inderdaad. Nee, dat vinden ze niet leuk maar wat moet dat moet. Net als dat schoonmaken, inderdaad ja.

3 opmerkingen:

ladybelle zei

Wat kan jij dat toch leuk vertellen!Je huisje lekker schoon is toch ook belangrijk?
Dag lieve Boez xxx

Katja zei

Ahhh, Boezje, wat ben je toch een lekker ding !

Pleegma Wilma zei

Ik moet ook wel zeggen dat jouw personeel een beetje vreemd doet. De grote schoonmaak in de herfst? Dat hoort toch ook niet! Je hebt groot gelijk hoor Boezelmanneke, voor alles is een tijd en herfst en winter zijn knuffeltijden.