zondag 1 november 2009

Knap vermoeiend.


Mevrouw T. Troy:
Erg leuk die nieuwe plantjes hoor, maar dan vooral voor haar, ons mens. Nee, voor mij maakt het niet uit want ik heb het te druk om me met die bloemen bezig te houden. Ik wil er best even aan snuffelen om haar een plezier te doen, maar dan moet ik toch wel weer aan het werk. Het loket en de tafel bewaken inderdaad.



Maar de tafel bewaken gaat wel een stuk moeilijker als er allemaal van die potjes op staan. Omdat je nooit weet wie er achter kruipt om zich te verstoppen voor mij.



Nee, het overzicht ben ik nu dus kwijt. Voor je het weet word ik begluurd en heb het dan niet eens in de gaten omdat ik het niet meer kan overzien. Door al die plantjes en rommeltjes op de tafel, inderdaad.


De enige manier waarop ik die gluurderij enzo kan voorkomen, is constant de hele straat in de gaten te houden. Ja, alles registreren wat verderop rondscharrelt en ze blijven volgen zodat ze zich niet zomaar kunnen verstoppen achter al die plantjes en bloemetjes.



Ja, beide kanten van de straat moet ik in de gaten houden, dus dat is knap vermoeiend. Vooral als je niet meer zo jong bent, heh? Maar ik doe mijn best en blijf alert. En als er dan toch iemand stiekem naderbij heeft kunnen komen zonder dat ik het heb gezien, moet zij maar komen helpen om die gluurders te verjagen. Ja, want zij heeft al die nieuwe plantjes hier neergezet zonder mij te raadplegen. Vandaar dus, ja. Ik ben blij dat u het snapt en met mij meeleeft.

2 opmerkingen:

ina zei

Het ziet er wel gezellig uit zo.
Maar dat is inderdaad meer voor de mensen dan voor de dieren.
Sterkte voor Mw. Troy.

Wilma zei

Maar nieuwe plantjes brengen toch ook weer nieuwe geurtjes met zich mee. Dat moet voor de katten toch ook wel weer spannend zijn.