zondag 8 november 2009

De uitslag van het examen.


De examencommissie, bestaande uit de cursusleidster, de fotograaf en de baas van het Leidsch Katblad, waren de redactie binnen gegaan om te overleggen over de uitslag van het examen Verkenner A van Cera.
Een moeilijke opdracht omdat Cera zoveel onderdelen uitstekend had gedaan, maar op enkele onderdelen ook een beetje de mist was ingegaan. Cera zelf verkoos te wachten op de uitslag op het wielhuis van de redactie.



De Boez leefde erg met zijn vriendinnetje mee, en liep alsmaar zenuwachtig over de buitentafel heen. Het schoot maar niet op heh? Kwam er eigenlijk nog wel een uitslag vandaag?



Oscar was ondertussen ook gearriveerd en toonde zijn betrokkenheid op zijn eigen wijze. Ach, wat een spannende uren toch!


Cera kwam tenslotte toch maar een keer van het wielhuis af en stoeide wat met de Boez. Dat gaf haar tenminste wat afleiding.....



Maar net toen de Boez haar een vriendschappelijke mep wilde geven, dook zij weg. Dus stond haar vriendje een beetje in het luchtledige te slaan....



Oscar meldde zich nog om te vragen of hij ook een opleiding bij de redactie mocht volgen, maar toen wij hem vroegen welke richting hij dan zou willen volgen, raakte hij een beetje in verwarring. Ja, verslaggever, dat zou hij wel graag willen worden, maar Verkenner A leek hem ook wel wat en hij zou ook best wel bureaumedewerker willen zijn want dan kon hij tenminste in de buurt van de voerbakjes vertoeven. Nou, wij vonden dat hij eerst nog maar eens goed moest nadenken over zijn toekomst en pas daarna een keuze moest maken. Oscar vond dat zelf eigenlijk ook wel een goed idee.



Daar Cera erg nerveus was en maar buiten voor de redactie bleef ronddribbelen, boden wij haar nog een kattensnoepje aan. Wij begrepen best dat de zenuwen door haar lijfje gierden en trachtten haar een beetje te kalmeren.



Maar Cera had geen trek in een snoepje. Ze was te zenuwachtig en schoof het whiskasbrokje wat heen en weer over de straat. Schooier Oscar bood zich direct aan om Cera te verlossen van het lekkers.....


Toen, eindelijk, kwam de uitslag. Cera geloofde haar oren niet. Ze hoorde de voorzitter van de examencommissie aan, en liet de snoepjes voor wat ze waren. Was het echt waar?
Ja, het was echt waar.
De commissie was tot de volgende conclusie gekomen en legde een verklaring af.
Jonge poezendame Cera heeft vandaag het examen Verkenner A afgelegd.
Dit examen test de vaardigheden inzake diverse inspecties, houding naar andere katten toe, veilig een route afleggen, gevaarlijke situaties inschatten, planning van tijd en het veilig terugkeren naar het vertrekpunt.
De commissie heeft geconstateerd dat jonge poezendame Cera bijzonder veel moed heeft getoond bij het afleggen van dit examen.
De commissie heeft ook geconstateerd dat Cera op enkele onderdelen onder haar niveau heeft gepresteerd, maar heeft daarbij in haar beoordeling meegenomen dat de aanwezige fotograaf een dermate onrust en afleiding heeft gecreƫerd door Cera aan te sporen en toe te roepen, dat de concentratie van de poes werd verstoord en zij niet optimaal haar examen kon afleggen.
De commissie heeft daarop besloten het onderdeel "Kade-Inspectie" alsnog te beoordelen met het cijfer 6, in plaats van de eerder toegekende 4.
Vervolgens heeft de commissie rekening gehouden met het feit dat Cera koos voor de lange route, wat wederom getuigt van haar enorme moed en inzet, en hart voor het Verkennersvak.
De commissie vertouwt er verder op dat Cera zich vast en zeker nog zal kunnen bekwamen in het "Tuinsnuffelen", en heeft bepaald dat zij over ruim voldoende kwaliteiten beschikt voor het bezit van het diploma "Verkenner A".
Daarom heeft de commissie besloten het diploma "Verkenner A" aan Cera uit te reiken. Daarbij moet opgemerkt worden dat Cera de eerste dame is die dit examen met goed gevolg heeft afgelegd. Waarvan akte....
Ceralief, het Leidsch Katblad feliciteert je van harte met deze fantastische prestatie! We wisten wel dat je het kon!
En we hopen natuurlijk ook dat je nog vaak met ons mee gaat op verkenning, of op een van onze rondes in de buurt, ondanks dat je nu je examen hebt gehaald!
En lieve poezenmeisje, als je in de toekomst gaat verhuizen, weet je in elk geval hoe je je nieuwe buurt moet gaan verkennen. Dat is voor onze een hele geruststelling.....
Morgen een lekker ontbijtje om het te vieren???

3 opmerkingen:

Katja zei

Hiep hiep hoera voor Cera !!!!
Cera, hartelijk gefeliciteerd met je diploma !

ina zei

Geweldig, Cera. GEFELICITEERD!

Hans zei

Gefeliciteerd Cera! En wat het Katblad zonder een verslaggever als jij in de toekomst!