zondag 15 november 2009

De oudste rechten.


Normaal gesproken krijgen mevr. T. Troy en haar zoon Japekoppie als eersten hun avondmaal geserveerd, en daarna pas de Boez. Want zo heeft iedereen zijn plek en volgorde van bediening.
Deze keer echter bracht de Boez ons in de war. Wij zetten de bakjes van Troy en Japekop neer op het serveerblad, en Boez dook direct met zijn snuit in het bakje van Japekop. Omdat wij geen zin hadden hem daar van weg te slepen, hebben wij vervolgens het bakje van de Boez (toch allemaal uit hetzelfde blikje of pakje) aan Japekop geserveerd. (Moet toch een keertje kunnen, heh?Dat dachten wij tenminste.) Japekop had honger en dus maakte hem dat op dat moment niet uit. Ook kon hij het blijkbaar hebben dat de Boezel naast hem stond te smakken uit zijn bakje.
Dus het ouwe en jonge ventje waren smakelijk aan het nassen (smikkelen).
Maar mevrouw Troy dan? Tja, zij bleek te oud voor verandering van gewoontes....


T. Troy stond eerst enige tijd de nieuwe situatie te bekijken. Nee, aan eten kwam zij niet toe. Zo dicht bovenop je zoon zitten tijdens de maaltijd, dat kan niet. Niet genoeg privacy, heh? Bovendien produceert hij erg onsmakelijke geluiden bij het consumeren van zijn Gourmet of Whiskas, en die hoeven niet zo dicht op je oor. En dan, dat die Boez daar ook nog staat terwijl er al zo weinig ruimte is voor een aangename setting!
Mevrouw Troy, altijd de grootste eter, zag vervolgens van haar maaltijd af. En wij voelden ons erg schuldig. Arme oude dame helemaal in de war en dat hadden wij gedaan. Dus: volgende keer weer orde op zaken stellen en de Boez moet maar wachten tot wij zijn bakje in zijn eigen hoekje neerzetten. Want mevrouw Troy heeft als oudste ook de oudste rechten en daar dienen wij rekening mee te houden! Zo is het toch? Nou dan! Dom mens!

Geen opmerkingen: