woensdag 11 november 2009

Ach, die regen.....


Een gure dag. En dus geen haarfabriek te bekennen op straat. Wij gingen toch maar op zoek. In het Hof zagen wij Panda lekker binnen op de bank liggen slapen. Wij hebben weliswaar zat foto's van slapende katten, maar deze was weer anders door de weerspiegeling in het raam. Welterusten Panda!



De Hoftuin was leeg. Geen Mio, geen Rooie Gijs, geen Bohr en geen Harremans. Saaie boel!



Vervolgens gingen wij maar weer eens een kijkje nemen in de geheime tuin van Iwan. Ja, dat ligt inderdaad buiten de Katbladbuurt maar we moesten toch wat!
Maar ook hier was het doodstil......
Dan maar weer terug naar de redactie.



Ach, de Boez was naar buiten gekomen! Ja, hij verveelde zich stierlijk. Japekop en mevrouw Troy hebben totaal geen moeite met een hele dag slapen, de Boez moet af en toe wat ondernemen; hij is immers nog zo jong!
Niemand om mee te spelen, Boez? Zullen wij dan maar een stukje gaan lopen. Samen, ja?
Dat wilde Boezje wel.



Maar net toen we bij de Steeg van Storm waren, zag Boez dat zijn vriendinnetje naar buiten was gekomen. Wat gezellig!



Cera sprong op het bankje dat vlakbij de Steeg staat. En Boez wilde haar natuurlijk gaan begroeten. Ja, wij deden er niet meer toe nu Cera ook op straat was!



Maar goed, dit schoot dus ook niet op. Lekker zitten en blijven zitten, jongens? Jullie zijn toch geen bejaard stel?



En wat is dit voor onelegante houding, Boez?
Kom op, dan gaan we naar het Zooiplein toe! Jullie kunnen de hele dag nog zitten en Jut en Jul spelen!


Cera sprong direct op om het Plein op te gaan. En ze liep gewoon de normale route.



Boez koos een alternatieve route, achter het hek langs. Waarom hij dat deed, weten wij niet. Misschien wilde hij gewoon wat dwars zijn?



Cera liet de Boez zien hoe leuk je toch in het hek kunt hangen. En Boez keek vol bewondering toe. Nee, zelf doet hij niet aan hek-hangen, want dat vergt een aparte techniek die hij niet beheerst. Inmiddels begon het wat te spetteren. Alweer een bui!


De Boez had dat eerst niet zo gauw in de gaten. Hij wilde samen met Cera wat gaan zooien rond de zandbak. Maar Cera liep niet met hem mee. Waar was ze gebleven?



Wel, Cera wilde haar vacht niet nat laten worden dus ze was gaan schuilen. En het enige plekje waar dat mogelijk was, was onder de glijbaan.
Daar wij daar niet onder pasten en de camera niet nat mocht worden, besloten we het Zooiplein te verlaten.


Boez en Cera besloten mee te gaan. Ga je echt naar huis? Ja, wij gaan. Maar jullie mogen best nog even blijven, hoor! Maar dat wilden ze niet. Boez ging mee naar huis en naar binnen, Cera dook onder een wielhuis. Ja, zij wilde graag nog even buiten blijven, maar dan wel droog zitten natuurlijk.


Ach Boez, heb je nu weer helemaal niemand om mee te spelen? Arme Boez. Zullen we dan maar eens in je speelgoedmand kijken?

2 opmerkingen:

Katja zei

Grappig, die rare houding van Boez viel mij ook meteen op, nog voor ik die detailfoto eronder had gezien :-)

Wilma zei

Maar anders zit hij met zijn poot in de gleuf, dus hij moet wel toch?!