vrijdag 13 november 2009

De proefles, deel 1.


Oscar is een beetje jaloers op Cera. Zij heeft namelijk laatst haar diploma "Verkenner A" gehaald, en hij is nog niet eens toegelaten tot de Verkennersopleiding. Of we niet een proefles met hem kunnen doen? Os doet erg zijn best om de cursusleidster over te halen middels heel veel been-kopjes.... De Boez vindt het allemaal erg overdreven. Want spelen en zooien of klooien is toch ook leuk? Waarom nu perse een diploma voor Verkennen?



De cursusleidster aait Os een tijdje, tot ze pijn in haar rug krijgt. En dan gaat ze op pad en laat Os en Boez voor wat ze zijn.



De jongens blijven besluiteloos midden op straat achter. Maar dan komt Oscar achter de cursusleidster aan. Toch maar een proeflesje dan? De Boez hobbelt gewoon mee. Omdat het toch ook wel gezellig kan zijn, zo'n proefles. Zo lopen we met zijn allen de Hoftuin in.


Om de hoek zit Charli. Ach, het was net zo lekker rustig hier en dan komen die twee rekels de rust verstoren. En dan ook nog dat mens met die camera! Wie is zij vandaag? De fotograaf, de cursusleidster of gewoon mevrouw Katblad? Wel, Charli houdt het maar op "de Buuf". Wilt u even doorlopen buuf? Ik zat hier net zo lekker te zooien en wou daar graag mee verder gaan...



We zijn naar de trap met graspollen gelopen. Want wij willen de proefles niet gelijk al zo moeilijk maken voor de twee jonge gozers. Boez begint met het verkennen van de trap. Tenminste, dat was hij van plan. Maar het is natuurlijk veel leuker om Oscar in de gaten te houden!



Os is druk bezig met het verkennen van het gedeelte onder de trap, de graspollen dus. Ja, mooie pluimen heh, Os? Die waren er in de zomer nog niet nee. Dat heb je goed opgemerkt. Kun je ons verder nog iets vertellen over de pollen?



Boez merkt een paar vliegbeesten op. Ook belangrijk tijdens een verkenningstocht! De cursusleidster prijst de Boez daar om. Goed gezien Boez! Kun je ons nog meer vertellen over de trap en de omgeving? Of blijft het hierbij?



Ja, dat zijn weer andere sprieten - dat heb je goed gezien Oscar. Nee, de Boez doet niet zo goed mee. Die zit nog steeds naar de vliegbeestjes te kijken. Trek je maar niets aan van hem want hij is minder gemotiveerd dan jij. Hoewel?



Boez heeft nu blijkbaar ook de smaak van het verkennen te pakken. Hij controleert uitvoerig de tuinslang, denken wij eerst. Maar als wij beter kijken, zien we dat hij een grasspriet zit te besnuffelen. Jammer. Die spriet is uiteraard ook wel het besnuffelen waard, maar zo'n tuinslang had meer punten opgeleverd. We kunnen echter niet teveel verwachten van de jonge knullen; ze staan nog maar aan het begin, heh?



Os inspecteert de Bamboe erg zorgvuldig. Ja, de Bamboe is inderdaad vers, dat ruik je zo. En dat Iwan hier vaak tussen zit te wroeten heb je natuurlijk ook al geroken, niet Os? Niet? Oh, je kent Iwan nog niet? Wel, misschien komen wij hem nog wel tegen vandaag. Ja, dat zou erg leuk zijn want Iwan is een grote lieverd...



Oscar gelooft dat direct maar heeft zich nu geworpen op weer een ander soort gras. Je hoeft niet van al die soorten te proeven hoor Oscar, anders krijgen we straks een braakpartij. En dat mag niet tijdens een verkenningstocht. Waarom niet? Wel, ze mogen niet ruiken dat je een moment van zwakheid hebt gehad tijdens je inspecties. Ja, markeren is oké, dat is een teken van kracht. Maar braken dus niet. Dus nu maar stoppen met dat gras vreten, goed?



De Boez besteedt wel heel erg veel tijd aan zijn sprietencontrole onder de trap. Zo zal hij geen tijd overhouden voor de andere plekjes rond de trap. Nou, die kleine moet nog veel leren!
We moesten maar eens verderop, anders staan we hier morgen nog.


Oscar is gelukkig klaar met zijn inspecties. De Boez zit weer op de trap te zooien en probeert Oscar te meppen terwijl die onderdoor loopt. Gelukkig reageert Oscar niet op die slingerpoot van de Boez en dus kunnen we de Hoftuin-inspectie voortzetten.



We gaan langs het huis van Mio om zijn luik te controleren. Mio is niet thuis; hij meldt zich tenminste niet. Het volgende huis dan maar?



Daar lopen de jongens straal voorbij, terwijl Harremans toch duidelijk voor het raam zit. Nee, ze hadden Har niet zien zitten, en dat komt doordat ze meer met elkaar bezig zijn dan met een gedegen tuin/huis-inspectie. Weer een zware onvoldoende! Ja, het is wel zo dat dit maar een proeflesje is, maar daarom is het niet minder serieus! Harremans "missen" is gewoon een vette blunder, hoe je het ook wendt of keert!



Als we hen de vacht hebben uitgeveegd, zijn de jongens toch wel een beetje aangeslagen. Maar Oscar wil toch sowieso doorzetten. Boez denkt nog iets belangrijks te hebben gezien, maar dat blijkt achteraf niks bijzonders te zijn. Wel, dan gaan we maar naar de volgende plek en daarvoor moeten we de Hoftuin uit.


Oscar heeft er nog steeds zin in maar de Boez zo te zien niet. Hij was liever nog wat blijven klooien in de Hoftuin. Wel, doe maar waar je zin in hebt Boez, maar wij maken de proefles met Oscar af. Ga je mee, Os?
Natuurlijk gaat Oscar mee. Zo'n proefles laat je niet zomaar schieten toch? Bovendien krijg je straks misschien wel een soort beloning, aan het eind van de rit. En die laat je uiteraard ook niet schieten.
Maar kunnen wij de Boez nog overhalen mee te gaan?
Beleven wij nog spannende confrontaties met andere haarfabrieken?
U kunt het lezen in deel 2, binnenkort in dit blad....

1 opmerking:

Annemieke zei

Even terug voor we weer verder op pad gaan (moet ik dus heel lang wachten op het spannende vervolg van dit verhaal!). Wat is er veel gebeurd! Katten helaas overleden :( en Igor, Heidi en Gizmo zijn gegroeid! En Cera heeft haar diploma gehaald! Gefeliciteerd Cera!