maandag 30 november 2009

Op zoek naar de moordenaar.


Als wij voor onze ochtendronde naar buiten stappen, vinden wij voor onze deur een hoopje veren. Nu weten wij niet zoveel van vliegbeesten dat wij direct kunnen vaststellen van watvoor vogel deze veren afkomstig zijn, dus besluiten we op onderzoek uit te gaan. Misschien komen wij dan ook de "dader" wel tegen? Je weet het maar nooit.... Samen met Cera volgen wij het spoor (ja, nog veel meer veren), en dat leidt ons naar de Kruidentuin.



Daar zit Luna, vlak om de hoek. We kunnen niet zeggen dat wij hartelijk ontvangen worden door Luna, maar we begrijpen best waarom ze zo ontstemd is en uit haar hum. Er is flink huisgehouden in de tuin, en dat zouden wij ook niet pikken. Kijkt u maar met ons mee.



Cera zag het ook al gelijk. Midden in de Kruidentuin (in het centrum dus), treffen wij een chaos aan. Een warboel van vele grote en kleinere veertjes, en het vliegbeest zelf. Het beest ziet er erg gestorven uit....
Het blijkt dus een duif te zijn. Cera inspecteert een en ander. Nee, geen spoor van de dader. Maar wij zijn pas begonnen met onze speurtocht naar de dader en dus nog lang niet klaar. Wij gaan voor ons verdere onderzoek naar de parallelstraat.



Ergens in de verte zien wij de kleine Mini wegschieten. Dan zijn we haar kwijt. Cera klimt in een boom om zo beter zicht te hebben op en over de parallelstraat. Zie je wat, Cera?



Wel, Cera doet erg haar best, maar nee. Geen spoor meer van Mini, ook geen Bel te zien, geen Kaija, geen Simba, helemaal niemand dus. We moesten maar eens verder.



Zo komen we bij het gevaarlijke water. Cera onderzoekt de kade heel goed; het is haar specialiteit. Maar ook hier geen spoor van de vliegbeestmoordenaar. Jammer. We zijn dus geen moer opgeschoten en gaan met een ontevreden gevoel terug naar de redactie.



Doch daar zit, onder onze vergadertafel, Harremans. Hij doet en kijkt erg schuldig, en bovendien weten we van hem dat hij al eerder een duif naar de andere wereld heeft geholpen. Is Harremans soms de dader?
Of is het Oscar?


Want Os zit iets verderop onder onze tafel en heeft wel heel vieze poten! Ja, hij is druk bezig ze te wassen maar nog lang niet klaar daarmee. En wij weten heus wel dat je niet zulke smerige patten krijgt van een beetje op straat klooien. Ja, Oscar verdenken wij nu ook!
We kijken voor de zekerheid nog even in de Hoftuin.


Daar zit de Boez een beetje te zwijmelen. Nee, wij geloven nooit dat hij in staat is zo'n grote duif te vangen. Laat staan dan ook nog kapot rukken. Bovendien is de Boez voor deze week uitgeroepen als Kat van de Week op de site http://nl.unitedcats.com/, en daar is hij helemaal vol van. Als hij dan ook even later thuiskomt en de veertjes voor ons huis ontdekt, denkt hij dat iemand hem een cadeautje heeft gebracht in verband met dit heuglijke feit. Onschuldiger kan het toch niet, heh?



Boez met een deel van zijn "cadeautje"...
Blijft dus de vraag wie de moordenaar is.
Als eerste twee verdachten noemen wij dus Harremans en Oscar. Misschien waren zij wel partners in crime. Maar zeker weten doen wij het niet.
Dan is er Luna, die weliswaar zeer upset was over de rotzooi in tuin, maar het kan zijn dat zij door dit gedrag een rookgordijn op probeerde te werpen. Aan de andere kant lijkt ze ons te oud voor een dergelijke moordpartij.
Mini gedroeg zich ook zeer verdacht; zij schoot weg tussen de struiken toen wij de parallelstraat inliepen.
Wij hebben trouwens niet gevoeld of de duif nog warm was. Het kan dus zijn dat hij al langer geleden om zeep geholpen was (bijvoorbeeld vannacht), en in dat geval moet de lijst van verdachten worden verlengd met nog een stuk of 10/15 namen. Maar daar beginnen wij maar niet aan.
Wat overblijft in deze ingewikkelde zaak is het zoeken naar getuigen van de moord. Dus wie heeft.......? Ach, u lag vast nog allemaal te slapen toen het gebeurde, niet? Ja, daar waren wij al bang voor.

8 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik verdenk Harremans...als draaideur-duiven-ombrenger zeg maar. Ook denk ik dat de inwoners van de hoftuin het meest verdacht zijn, aangezien het voorval daar heeft plaats gevonden...Zijn er getuigen? Heeft iemand iets gezien/gehoord?

Gefeliciteerd aan de Boez trouwens!

ladybelle zei

Ja wie o wie weet het?

de fotograaf zei

Nou, mevrouw Annemiek is in elk geval een slechte detective. Zij heeft de plaats van de misdaad niet eens begrepen! Nee, er schuilt geen Miss Marple in u, mevrouw A.!

de redactie zei

Maar bedankt voor de felicitaties, Annemieke!

Hans zei

Zo Boez,

je bent dus wereldberoemd!
Gefeliciteerd.

Geen idee wie de dader is. Maar een gezonde duif laat zich niet vangen. . .

maar dit is wel werk van een haarfabriek.

In de Hortus moet ik vaak de haarfabrieken verdedigen, want daar zijn de daders altijd roofvogels, zoals sperwers en haviken!

Annemieke zei

Nou moe - zal dan maar niet van baan veranderen (bij cluedo ben ik altijd best goed trouwens). Kan de plaats delict op de kaart worden aangegeven voor mensen als ik?

de baas zei

Wij hebben nog even gecontroleerd maar de kaart van de buurt staat nog steeds helemaal onderaan de eerste pagina. De Kruidentuin is rood gebied....

ina zei

Ik had je al zien staan op die site, Boez. Gefeliciteerd!