maandag 16 november 2009

De proefles, deel 3 (slot)


Boven het Zooiplein waren deze keer Meeuwen en Kraaien actief. Een Kraai vloog rond met een bek vol brood en werd achtervolgd door een groepje Meeuwen. Ze maakten met zijn allen een hels kabaal.



Oscar had deze keer echter geen belangstelling voor de vliegbeesten. Nee, hij zocht de omgeving af naar zijn vriendje de Boez, die nog ergens aan de overkant van de straat aan het scharrelen was.
Maar goed, dit was een verkenningsles voor Os dus daarbij hadden wij de Boez niet nodig, toch?




Oscar dacht daar anders over. Nee, hij wilde niet gaan verkennen voordat de Boez er ook bij was. En om de tijd te doden moesten wij hem andermaal aaien. Wat een snertverkenner! Hoe kon je nu tijdens de les alsmaar gaan liggen rollen en geaaid willen worden! Dat is toch echt niet de juiste mentaliteit! Kom op Os! Opstaan en aan het werk!



Gelukkig, daar was de Boez ook eindelijk gearriveerd. Boez heeft duidelijk helemaal geen talent voor het verkenningswerk. Dat wisten we al, toch? Maar als hij was gekomen om zijn vriendje aan te moedigen en te motiveren, vonden wij dat prima hoor, daar niet van.



Doch Oscar had helemaal geen zin meer in verkennen. Voor hem had de proefles lang genoeg geduurd en nu was het tijd om te spelen. Goed, het was niet anders. Wij kunnen immers de haarfabrieken niet dwingen de les af te maken, al hebben we wel tegen Oscar gezegd dat hij zich voorlopig maar niet meer moet melden voor een proefles. Nee, pas als hij veel beter of meer gemotiveerd is willen wij het eventueel nog wel een keer met hem proberen, maar voor dit jaar is de cursusleidster klaar met hem.



Of wij hem dan wel wilden toelaten tot de cursus "Topmodel"? Daar moesten wij even over nadenken. Wij moeten eerlijk toegeven dat Os over genoeg talent beschikt om model te worden, al zal hij eerst nog wat rustiger moeten worden en niet zo moet gaan liggen draaien. Want als je moet po(e)seren, mag je niet zo beweeglijk zijn, daar verpest je de foto's mee!


Oké, Os zou daar voortaan rekening mee houden.
Nu is het natuurlijk wel zo dat wij al een topmodel in dienst hebben. Cera dus ja. En zij doet prima werk, daar zijn we het allemaal over eens. En plaats voor een tweede model hebben wij helaas niet; wij kunnen dat niet betalen. Aan de andere kant zou het geen kwaad kunnen om Oscar op te leiden tot model, want misschien kon hij dan ergens anders aan de slag of t.z.t. Cera opvolgen. Wel, wij denken daar nog even over na.....


Oscar had ondertussen genoeg gekregen van het poseren, en het gezooi en geklooi met de Boez kon beginnen. Op bekende wijze zaten de jongens achter elkaar aan en het was een lust om naar te kijken.



Zo maakten ze bijvoorbeeld een paar rondjes om de zandbak en probeerde de een bovenop de ander te duiken.


Een soort tikkertje dus, waarbij ze telkens om de beurt "de beurt" hadden. Hier staat Boez de Os uit te dagen met : "als je nog kan, pak me dan!"



En als Oscar de Boez te pakken had gehad, ging Boez erbij liggen.
Na een tijdje waren ze behoorlijk moe van dit spelletje geworden en ging ieder even zijn eigen weg.
Zo klom Oscar weer bovenop de glijbaan.


Een paar dagen terug had hij niet de moed om naar beneden te glijden. Nu bleef hij ook weer bovenop zitten en dus verwachtten wij niet dat hij de glijbaan zou gebruiken zoals die normaal gebruikt moet worden. Maar we hadden het bij het verkeerde eind.



Want terwijl Os bovenop aan het klooien was en niet in de gaten had dat er water op de baan lag, gleed hij uit. Toevallig drukten wij net af terwijl Os zijn evenwicht verloor en naar beneden "stortte"! Halverwege de baan kwam hij overeind en sprong er vanaf. Dit hebben wij helaas niet kunnen fotograferen; het ging te snel en kwam te plotseling!



Wij wilden eigenlijk Oscar vragen om het kunststukje te herhalen, maar opeens stapte Bolle-wangen het pleintje op en dus werd Os daardoor afgeleid. Bw moest door hem enthousiast begroet worden, dat kunt u zien aan de opgeheven staart van Os. Bw begroette Os terug, maar met aanzienlijk minder enthousiasme.



Bw had bovendien weer eens haast, dus erg lang bleef hij niet rondhangen. Nee, hij liep snel het plein weer af en vervolgde zijn belangrijke zoektocht.



Wel keek hij nog even om. Nee, wij weten niet waarom. Waar Bw vervolgens heen ging, hebben wij niet voor u genoteerd. Het was namelijk hoog tijd voor een kopje koffie en we besloten dan ook om terug te keren naar de redactie.



De Boez besloot om met ons mee te gaan. Hij keek nog even om om te zien of zijn vriendje Oscar hem volgde, maar dat was niet het geval.
In elk geval was de proefles "Verkennen" dus mislukt, dat moge duidelijk zijn. En wij hadden u ook al verteld dat de cursusleidster had besloten Os voorlopig niet toe te laten tot de opleiding.
Misschien, over een half jaartje, als hij wat ouder is geworden, zouden wij een nieuwe poging kunnen wagen. De tijd zal het leren. En dat is dus dat.

3 opmerkingen:

marian zei

Whahaha prachtige foto van Oscar als hij de glijbaan afgaat. Het moest een keer gebeuren!

Katja zei

't Is toch niet niks, dat verkennen blijkbaar... In eerste instantie dacht ik dat alle katten dat wel zouden kunnen, maar na een tijd het LKB gelezen te hebben, blijkt toch wel dat het maar voor enkelen is weggelegd...
Mooie foto inderdaad van Oscar die de glijbaan afkukelt.

ina zei

Haha, die Oscar! Met zijn poten stijf alle kanten op van schrik.