zondag 1 november 2009

Het ijzer smeden.


Toen het nog geen noodweer was, en dat was dus ruim voordat wij vanmiddag in 5 files hadden gestaan en over het traject Laren - Leiden zo'n twee uur hadden moeten doen (met het wielhuis dus, heh?), gingen wij een stukje lopen met Japekoppie. (Ja, wij moesten dit over die files even kwijt want, potverdrie, op zondagmiddag - wat doen al die mensen op de weg en wordt het niet eens tijd voor ons om te verhuizen uit de Randstad? En volgende keer maar met de NS, ondanks alle vertragingen etc.?) Maar goed, Japekop had er zin in, was blij dat er geen anderen meegingen en wilde er een echte verkenningsronde van maken. Want dat gaat namelijk op zijn best wanneer er geen Boezels of Cera's of nog erger: Oscar's om je heen hobbelen en de boel voor je lopen te verzieken. Ja, zo denkt Japekop er namelijk over; hij is erg serieus wat betreft verkenningsrondes en wil daar altijd en immer het uiterste uit halen. Net zoals Sven Kramer met schaatsen dus, om maar iemand te noemen.



Japekop deed dus erg zijn best. De fotograaf hield de kaken stijf op elkaar om Japekop vooral maar niet uit zijn concentratie te halen. In de Kruidentuin leverde dat al direct bijzonder nieuws op. Ja, want Japekop (die een beter gehoor heeft dan wij) ontdekte iets belangrijks. Hij hield stil bij de hoogste boom van de Kruidentuin en keek omhoog. En bleef kijken. Dus keek de fotograaf ook maar omhoog. Want Japekop is erg betrouwbaar wat dat betreft.



Het duurde even, maar tenslotte zagen wij wat Japekop had opgemerkt. U kunt haar ook zien zitten, als u tenminste het midden van de foto goed bekijkt.


Jawel, het was Kaija, en zij zat bijna bovenin de besjesboom. En die boom is behoorlijk hoog, in elk geval deed het helemaal zeer in onze nek toen wij een tijdje naar haar stonden te kijken. De fotograaf maakte wat plaatjes van Kaija, waarvan er toch wel vele zijn mislukt vanwege de afstand en het probleem van scherp stellen.
Maar gelukkig zaten er dus tenslotte toch wat bruikbare bij.


Vervolgens zijn Japekop en de fotograaf nog door de Parallelstraat gelopen, waar Japekop ontdekte dat het huis van Simba in de steigers staat en dat de struikjes waarachter Simba zich altijd zo graag verstopt, zijn gesnoeid tot aan de grond. Wij vinden dat heel erg sneu voor Simba, maar Japekop voelde niet met Simba of ons mee en besloot de boel daar maar eens goed te markeren. Wij hebben geen foto's van die activiteit gemaakt, want vonden dat onkies en onbehoorlijk. Dat markeren heeft ook niets met verkennen te maken. Toen wij dat Japekop onder zijn neus wreven, gaf hij te kennen dat er nu eenmaal dingen zijn die moeten gebeuren, of wij dat nu leuk vinden of niet. Nou, daar kunnen we het dan weer mee doen. Maar ergens begrijpen wij het wel natuurlijk! Je moet het ijzer smeden als het heet is, nietwaar? Zo is het maar net.

5 opmerkingen:

Hans zei

Ik dacht dat er wel een halsbandparkiet zou zitten!

Maar het was dus een kat. Niet verhuizen. Mevrouw katblad!, Want dan hebben we gen katblad meeer!

Hans zei

Maar wach effe. . . . .

Mevrouw Katblad stond in de file van Leren naar Leiden. Dus opbezoek geweets bij de heidepoesjesopvangmoeder (ik speel graag scrabble. . . )

Wilma zei

Noodweer?? Hier niet hoor. Het was wel vies gistermiddag, maar verder vrij rustig. En ik zie dat u weer bij ons in de buurt was, maar weer geen kopje thee bent komen drinken. Das nou toch wel weer jammer hoor! En Japekop, je hebt helemaal gelijk hoor. A man's got to do what a man's got to do!

de hoofdredacteur zei

In het Gooi miezerde het, maar op weg naar het westen moest de ruitenwisser op de snelste stand!En door het vele verkeer was het zich minimaal (opspattend water). Wij rijden bij voorkeur liever niet met dat weer omdat er altijd lieden zijn die zich niet aan de weersomstandigheden aanpassen, qua snelheid en elkaar de ruimte geven. Zo werden wij bijna van de A9 afgedrukt door iemand die nog net even ons moest inhalen alvorens een afslag te nemen. Slechts twee aanrijdingen gezien onderweg, dus dat viel nog mee.
Wij waren trouwens op familiebezoek en kunnen u meedelen dat wij in elk geval niet gaan verhuizen naar Laren. Een vrij eenvoudige twee-onder-1-kap kost daar al gauw 750.000 euro. En dat bedrag hebben wij niet!

ina zei

Fijn dat Kaija weer een slaapboom heeft.