maandag 16 november 2009

Nachtelijke ronde.


Het was weer eens tijd voor een nachtelijke ronde, en daar wij toevallig nog "op" waren, pakten wij de camera en gingen de straat op. Wie zou er in het donker aan het verkennen, zooien of klooien zijn?
Wel, in de Kruidentuin zat Mini. Helemaal in haar eentje, ja. Ze deed er niets bijzonders en zat eigenlijk alleen maar te zitten.
In de parallelstraat kwamen wij niemand tegen. Wij hadden gehoopt op de aanwezigheid van Bel de Franskat, omdat wij uit betrouwbare bron hebben vernomen dat Bel meer 's nachts de buurt onveilig maakt dan overdag. Nee, overdag slaapt hij het liefst maar hij heeft niet laten weten waarom hij daarvoor heeft gekozen.
Het kan zijn dat hij zich in de duisternis en stilte wil voorbereiden op de opvolging van Storm. Ja, hij is tenslotte toch de beste kandidaat gebleken dus wij kunnen ons voorstellen dat Bel de Franskat stiekem aan het oefenen is voor zijn nieuwe functie. Wel, hij heeft nog maar anderhalve maand de tijd voor de voorbereiding op de baan van Storm (Schrik van de Katbladbuurt), en bij deze adviseren wij hem om zijn trainingen bijtijds te verschuiven naar overdag. Ja, want er is een groot verschil tussen de dag en de nacht qua kattenpopulatie!



De Steeg van Storm was overigens ook verlaten, maar om de hoek stond zowaar Lima!
Wij zien Lima niet zo vaak buiten, en als wij hem zien zit hij vaak ergens verstopt. Nu, in de nacht voelde Lima zich blijkbaar beter op zijn gemak en in zijn sas. Hij dribbelde tenminste lekker wat op en neer in het donker.



Nee Lima, wij zullen niet te dichtbij komen. Bovendien is het voor ons zo langzamerhand bedtijd geworden en de redactiekatten zullen zich wel afvragen waar wij toch in hemelsnaam uithangen!



Ach, op de valreep kwamen wij Cera nog tegen. Nee Cera, geen verkenningsronde meer. Morgen is er weer een dag en als het droog is willen wij best weer een rondje met je doen. Maar nu gaan wij naar binnen.



Maar Cera had het intussen alweer druk met het markeren van deze tafel. Wij maakten Cera nog even attent op de aanwezigheid van Mini en Lima op straat, maar zij toonde geen interesse. Wij gingen tenslotte maar naar binnen, maar niet nadat wij uiteraard Cera nog even flink hebben geaaid! Welterusten allemaal!

3 opmerkingen:

Katja zei

Leuk dat Lima zich bijkbaar 's nachts wel goed op zijn gemak voelt op straat !

Hans zei

De interactie Bel en Storm doet me denken aan een briljante sketch van een post Monty Python uitzending (ik weet niet meer van wie van het team). De nieuwe schoolbully!
Waarin een timide scholier verandert in een echte gehate schoolbully, onder luid gejuich van leerkrachten en scholieren.

Wilma zei

Tja, dan zijn er weinig andere katten die hem kunnen overschaduwen, dus is het dan een stuk veiliger voor Lima.