dinsdag 3 november 2009

Onmogelijke situatie.


Nou, dit was toch wel de omgekeerde wereld. Oscar zat achter het raam en zijn huisgenoot Lima op het bankje voor het huis. En meestal is dit dus andersom. Ja, Lima is best wel eens buiten, maar dat zit hij vaak verstopt onder het bankje tussen de plantenpotten. Maar nu dus niet.



Lima had net een poging gedaan om tegen de gevel van het huis op te klimmen. Dat zagen wij uit de verte. Maar wij hoeven u niet te vertellen dat dat niet lukte. Nee, dan moet er eerst een flinke druivenrank tegenaan staan. Of een blauwe regen zoals bij Zwarte Gijs' huis.



Lima bleef vervolgens wat heen en weer dralen voor het raam. Het was overduidelijk dat hij naar binnen wilde. Oscar kon Lima ook niet helpen en bovendien snapte hij Lima's probleem niet; hij wilde niets liever dan naar buiten!


En een grote wonder geschiedde: Lima rook even aan de hand van de fotograaf. Dat was heel bijzonder, dat kunnen wij u wel vertellen. Immers, Lima is erg schuw en houdt niet zo van vreemde mensen. Vandaar ook dat hij zich altijd verstopt onder het bankje voor het huis. De fotograaf wilde best ook nog even Lima over de kop aaien, maar dat ging Lima te ver. Even ruiken was tot daar aan toe, maar verder geen intimiteiten a.u.b.



Oscar zat ondertussen een toneelstukje op te voeren in de vensterbank. Ja, natuurlijk wilde hij wel geaaid worden, daar was geen twijfel over mogelijk, maar dat kon dus niet. Soms kan het behoorlijk tegen zitten en heb je gewoon vette pech.



Wel, we hadden hier te maken met een onmogelijke situatie, en konden deze niet veranderen. Sorry jongens! Maar ze komen straks vast wel weer thuis, jullie mensen. En dan kan Oscar weer lekker naar buiten, en Lima weer fijn naar binnen. Nou, sterkte dan maar heh?
En wij gingen weer verderop met de camera.

3 opmerkingen:

Hans zei

Ach Lima,

je bent qua karakter en uiterlijk exact mijn Ceesje!

Wilma zei

Misschien dat Lima nu wat meer moed had nu Oscar er niet bij was?

de fotograaf zei

Storm was ook nergens te bekennen...