donderdag 26 november 2009

Bonje...


Toen wij ons gesprek met Storm (zie vorig bericht) hadden beƫindigd, hoorden wij plots een luid gekrijs. Eerst wisten wij niet waar het kattengezang vandaan kwam, maar toen wij voorbij de Poort liepen, konden wij constateren dat de schermutseling zich in de Hoftuin moest afspelen.
Daar wij uiteraard wilden weten wat er aan de hand was, gingen wij de Poort door. Daar, helemaal achterin de Hoftuin, zagen wij de Boez op een muurtje zitten. En wij meenden naast hem op datzelfde muurtje Bonya te ontwaren. Wij slopen naderbij.....



Jawel, wij hadden het goed gezien! Het was inderdaad Bonya. En zij was degene die zo zat te gillen. Toen wij het muurtje naderden, ging Bonya er vandoor en verdween in een tuin waar wij niet in konden kijken.



De Boez dus wel. Hij keek Bonya dan ook uitgebreid na. Wij stelden hem ondertussen enige vragen waar hij niet op in ging. Hij negeerde ons compleet en bleef Bonya met zijn ogen volgen. Daar stonden wij dan. Wat nu?



Blijkbaar was Bonya uit het zicht van de Boez verdwenen. Maar ook nu keek hij niet onze richting uit. Wij probeerden hem nogmaals enige vragen te stellen. Had hij nou echt een oude dame zitten pesten? Wat bezielde hem eigenlijk? Etc. En ook nu kregen wij geen antwoord.



De Boez kwam van het muurtje af en dook tussen de struiken. Opnieuw gekrijs. Ja, want Panda bleek daar ook te zitten. Die had dus blijkbaar de ruzie zitten gadeslaan. Wij konden geen foto's maken van de twee kibbelende jongens want zij zaten onzichtbaar te wezen tussen en onder de planten. Wij besloten toen hen in hun eigen sop gaar te laten koken. Of zoiets. Het was sowieso toch tijd voor een kopje koffie.

4 opmerkingen:

ina zei

Bonya is wel gewend dat er geen aandacht wordt besteed aan haar gegil. Igor trekt zich er ook nooit iets van aan. De Boez heeft groot gelijk dat hij zich niet van zijn stuk laat brengen door de ouwe tante; zij bromt en moppert tegen elke kat die bij haar in de buurt komt, ook als er absoluut geen gevaar dreigt. Ik denk dat ze vindt dat ze dat aan haar leeftijd verplicht is.

Annemieke zei

Nou nou nou! ZO hoor je niets over Bonja, zo staat ze iedere dag in de krant. Ik dacht dat het wel rustiger zou worden buiten met die storm, maar kennelijk (gelukkig) niet.
Die van ons zijn wel in wintermode (ze slapen nog meer dan normaal)

de baas zei

In dat geval hebben wij de Boez vals beschuldigd, of hem in elk geval verdacht van zaken die hij helemaal niet heeft gedaan. Wij zullen hem onze excusus aanbieden..

Katja zei

Daarom gaf de Boez natuurlijk geen antwoord. Hij was gewoon beledigd dat hij de schuld kreeg van het gekrijs !