zondag 15 november 2009

Schrik voor Harremans.


Vanuit ons raam zagen wij buiten Kaija staan. Zij stond daar maar te staan en alleen haar staart zwaaide druk heen en weer. Nu komt Kaija niet zo vaak bij ons langs en weten wij niet zoveel van haar (behalve dan dat ze graag in bomen slaapt), dus onze nieuwsgierigheid dwong ons om dichter naar het raam toe te lopen en te kijken naar wat Kaija nu zo boeide.



Wij waren wat aan de late kant, want Kaija ging er vandoor en Harremans stapte ons beeld binnen. Die twee hadden blijkbaar een tijdje naar elkaar staan staren en Har was aan de winnende hand. Het leek er op of hij de achtervolging zou gaan inzetten.



Maar nee. Harremans zag ons opeens staan en schrok zich een hoedje! Ja Har, hier woont nu mevrouw Katblad, weet je nog? Wel, Harremans was dat dus een beetje vergeten; het was immers al een tijdje geleden dat hij hier had rondgelopen. Bovendien is hij eraan gewend dat mevrouw Katblad met camera in de Hoftuin verschijnt, dus deze confrontatie was op zijn minst erg schokkend voor hem.
Maar een trauma zal hij er wel niet aan overhouden, dat weten wij wel (bijna) zeker. Want als je in dezelfde tuin moet wonen als Rooie Gijs, valt al het andere reuze mee....

Geen opmerkingen: