zaterdag 28 november 2009

Heikele kwestie.


Gisteren werden wij verrast met een bezoek van Bel de Franskat aan het Poezenloket. Helaas op een moment dat wij nog niet de ramen hadden gelapt, maar dat kunt u zelf ook wel zien. Maar dat terzijde.
Wij wilden Bel graag enige vragen stellen. Zoals: of het echt waar is dat hij op een schuurdakje in Frankrijk is geboren. En: of hij echt zijn naam te danken heeft aan het feit dat zijn moeder Poubelle werd genoemd omdat zij zwerfster was en uit de vuilnisvak at, en dat de ene kitten Pou heette en de andere, hij dus, eerst Belle werd genoemd totdat men erachter kwam dat hij geen poes maar kater was. En zo hadden wij wel meer vragen voor Bel de Franskat. Tenslotte is het belangrijk dit soort zaken te weten voordat Bel verkozen kan worden tot de nieuwe "Schrik van de buurt", heh? Juist ja!
Echter, wij kregen de kans niet onze zo belangrijke vragen te stellen, want voordat wij onze mond open konden doen, ging Bel er alweer vandoor. Eerst vonden wij het erg onbeleefd van hem. Tot wij zagen waarom Bel niet was gebleven.



Mevrouw Troy inderdaad. Zij had "dienst" als receptioniste en bewaakster van het Poezenloket, en vond dat Bel niet welkom was. Zij heeft ook het recht om poezen die zij niet geschikt acht voor een bezoek aan de redactie weg te jagen, dus daar is niks mis mee. Maar het feit dat Bel voor mevrouw Troy op de vlucht ging, dat is wel "foute boel", tenminste als hij kandidaat zou zijn voor de opvolging van Storm (als "Schrik van de Buurt" dus)! Want "de Schrik" laat zich niet wegjagen, die springt overal bovenop, en zeker op oude dames als mevrouw Troy.
Wij vrezen dus dat Bel de Franskat inderdaad niet de opvolger van Storm zal worden. Tenzij hij nog een spoedcursus gaat volgen, maar volgens ons is het weer daar niet voor geschikt. Ja, het zal nog een heikele kwestie worden, die opvolging...

2 opmerkingen:

Katja zei

Jemig, die Bel, wat een sukkel zeg, wat hebben we daar nu weer aan ??? ;-)
Nee hoor, ik ben eigenlijk blij voor de Katbladstraat-katten dat hij toch niet zo'n Boeman is als dat hij deed voorkomen.

Wilma zei

Achter de norse blik blijkt dus toch wel een lieverd te zitten.