maandag 2 november 2009

Muizen jatten!


Dit is de Boez, maar dat had u natuurlijk al gezien. En ook dat hij in een "vreemd" huis zit. Jawel, hij was bij Bohr op visite gegaan en in plaats van haar vriendelijk te begroeten en aardig tegen haar te zijn, maakte Boez zich meester van haar speelgoedmuis. En was vervolgens niet bereid de muis weer af te staan. Dat konden wij uiteraard niet accepteren. Boez heeft zelf thuis muizen genoeg en bovendien heeft Bohr haar muisjes hard nodig voor haar afslankoefeningen. Ja, want zij heeft de neiging om wat aan de zware kant te worden, en nu vooral met de winter voor de deur heb je dus je muizen hard nodig. Daarnaast had de Boez geen toestemming gevraagd te mogen spelen met het kleine beestje. Dus: Boez moest zo gauw mogelijk naar buiten! En wel zonder muisje natuurlijk!


Maar het was nog een hele klus om de bezoeker buiten de deur te krijgen. Inmiddels was Bohr, zeer geschrokken van de brutaliteit en felheid van Boez, zelf maar naar buiten gegaan en zat voor het raam de boel binnen verder in de gaten te houden. Arme Bohr.
Wij slaagden er niet in de muis af te pakken. Wel om Boez de deur uit te zetten. Tenminste, hij vluchtte de kamer uit maar bleef in het halletje steken.



Dat was omdat Panda daar zat. Ook Panda had belangstelling voor het muisje dat de Boez in zijn bek had genomen om mee naar huis te nemen. Wat nu? Boez wist het even niet meer en Panda zat er ook wat besluiteloos bij. Het moment dus voor de fotograaf om de muis af te pakken. Zo dat was geregeld. De jongens werden de tuin in gewerkt, de muis teruggegooid in Bohr's domein en vervolgens sloten wij de deur. Nou, dat hadden we dan ook weer gehad!

3 opmerkingen:

ina zei

Boez toch!
Ik hoop niet dat je dat jatten bij je pleegmama geleerd hebt. Dan moeten we Igor ook in de gaten gaan houden.

Wilma zei

Nee hoor Ina, hier waren altijd muisjes genoeg voor iedereen! Dus als je er gewoon voor zorgt dat er altijd muisjes genoeg zijn, dan hoeft er ook niet gejat te worden.

de redactie zei

Jawel! Voor de "sport"!