maandag 27 oktober 2008

Zondag, regendag...



Na het harde werken op zaterdag (de grote plantenverhuizing), mochten we op zondag uitrusten. Dat betekende dat er ook geen reportages gemaakt werden. Dat was maar goed ook, want onze haarfabrieken waren sowieso niet van plan om zich in de regen te begeven. Wat deden deze medewerkers dan op deze troosteloze dag?




De Boez lag langdurig in zijn zoveelste vreemde houding te slapen......



Mevrouw Troy wilde wel even haar poezelige hoofdje optillen voor de foto, maar meer beweging zat er toch echt niet in. Zij heeft 's ochtends nog heel even bij het poezenloket gezeten, maar werd erg slaperig van het zien vallen van al die druppels. Pas op dinertijd verliet zij haar rustplaats. Jazeker, een uur te vroeg uiteraard.

Haar zoon, dhr. Japekoppie, wilde niet op de foto. Hij had de pest in omdat het ontbijt een uur te laat was geserveerd. Wij hebben gepoogd hem het e.e.a. uit te leggen over de stand van de wijzers op de klok, maar hij stond daar niet voor open. Allemaal door mensen verzonnen flauwekul, zo vond hij. In de natuur houden de etenstijden verband met de stand van de zon, en niet die van de wijzers, voegde hij er nog aan toe. Toen wij hem erop wezen dat hij zich in de zomer toch echt niets aantrekt van de stand van de zon omdat hij dan ook rustig om 17.00 uur al zit te bleren om zijn avondhap, liep hij boos weg. Wij riepen hem nog na dat het maar goed is dat we niet in IJsland wonen - en dat niet vanwege de economie maar de zeer lange dagen aldaar in de zomer - maar een dergelijke kwinkslag kon dhr. Japekoppie al helemaal niet waarderen en hij besloot daarop over te gaan tot een fotoloze zondag. Vandaar dus geen foto van een rustende Verkenner op zondag....

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een snert weer was het afgelopen zondag! Ben zelf ook voornamelijk binnen geweest en onze haarfabrieken hebben ook de hele dag geslapen.
Dat uur verschil vind ik ook maar onzin hoor Japekop! Gaan we ineens met z'n allen doen alsof het het een uur eerder is?! Da's toch raar!

Anoniem zei

Ahhhh, dus bij jullie viel al die regen! Maar lekker luieren op zondag mag altijd hoor. Doen wij hier ook.

Mevrouw Katblad zei

Mijn oma zaliger zei altijd: Ledigheid is des duivels oorkussen!

Anoniem zei

Wij zijn gek op kussenzzzzzzz!!!