zondag 12 oktober 2008

Kipfeestje


Boezelmans:
Mag mijn eerste lepoltage maken ja. Oh, rrreporrrtage! Zal onthouden. Opletten wat er gaat gebeuren, zei mens. En dan verslag maken. Bij foto's ja. Nou, gaat-ie dan. Let u ook op?
Oma Troy ging op tafel zitten. En tante Cera kwam voor het poezenloket. En toen kwam oom Japekop ook op tafel zitten. Nee, ik wist niet wat er ging gebeuren. En toen... Oh, niet teveel toen gebruiken zegt u? Wat voor woordje dan? Ah, vervolgens.
Nou vervolgens kwam mens met bord eraan.


Ja, het rook erg lekker. Oom Japekop ging mauwen. Ik niet nee. Ik zette alleen grote ogen op.
Mag ik nou weer "toen" zeggen? Ja? Toen zette mens bord op tafel. Ik mocht ook erbij op tafel. Was de eerste keer dat ik op tafel mocht met mensenbord met eten. Nee, er was geen tafelkleed op tafel. Toen.....eh..... daarna kregen we allemaal stukje kip van bord.


Beetje vreemd ja. Oom Japekop ging niet gelijk eten nee. Hij zat maar naar mij te kijken. Ik moest eerst goed snuffelen aan kip. Nee, nog nooit eerder kip gegeten. Wel vis ja. Zalm is ook lekker. Maar stukje kip was te groot voor mij. Toen heeft ze stukje kleiner gemaakt. Mens ja.
Was wel zenuwachtige boel hoor, daar op tafel. Oma Troy ging grommen tegen oom Japekop. Nee, ik weet niet waarom. Ik grom nooit. Nee, vind grommen niet leuk. Is niet aardig heh?


Daarna gingen we weer verder met eten. Kleine stukjes.
Ja, ik lijk al heel groot op foto, maar ben best nog wel klein. Komt omdat ik vlak voor camera zat. Ja, mens had verder weg moeten gaan met camera, maar was bang voor ruzie.


Nee, verder geen ruzie geweest. Lekker kip gegeten.


Oom Japekop ging ook nog grommen. Tegen mij ja. Nee, trok mij er niets van aan. Ging gewoon door met eten. Toen ging oma Troy weg. Genoeg gegeten ja. Ging onder tafel om zich te wassen.


Toen ik ook maar gaan wassen. Nee, niet op vloer maar op tafel. Als ik niet gelijk ga wassen, vergeet ik het. Ga ik gelijk spelen en dat mag niet. Nee, na eten altijd eerst wassen. Eerst bovenkant snuit, oogjes en onderkant snuit.


Dan pootjes ook ja. Oom Japekop bleef ook op tafel om zich te wassen. Toen moesten we van de tafel af. Bord ging terug naar keuken. Nee, was nog lang niet op dus vanavond misschien weer kip heh? Daarna van tafel af. Ja, mens ging tafel schoonmaken. Met lapje ja. En toen was het kipfeestje voorbij. Oom Japekop mocht naar buiten. Ging met Cera spelen denk ik. Nee, Cera heeft geen kip gekregen. Weet niet waarom niet. Misschien wel omdat ze al brokjes had gejat. Ja dat was 's ochtends vroeg. Zijn we nou klaar? Ga je nou weer lekkers koken? Maak ik weer reportage.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

zo te zien zijn ze al behoorlijk aan elkaar aan het wennen.

Anoniem zei

Jammie, dat ziet er wel heel erg lekker en gezellig uit zeg!

Annemieke zei

Kip verbroedert! Dat gegrom...tsja dat hoort er kennelijjk bij. Dat doet Elrond ook altijd als hij kip krijgt.