vrijdag 24 oktober 2008

Mooie boel


Storm:
Ziet u mij? Ja, helemaal aan het eind van de Steeg. Ik wil u spreken, komt u even deze kant uit?
U ziet al die planten in de Steeg? Ja, dat zijn de planten van mijn mensen. Hebben ze uit de katbladstraat gehaald en naar hier overgebracht.


Ik snap niet wat er allemaal gebeurt hier in de straat. Planten worden weggehaald en paaltjes worden uitgegraven. Neemt u mij niet kwalijk hoor, maar ik moet even snuffelen aan deze fietstas.


Natuurlijk hou ik van fietstassen besnuffelen, welke kat houdt daar nou niet van! Maar waar hadden we het ook alweer over? O ja, de straat. Heeft u het ook opgemerkt, al die veranderingen in de straat? Ik bedoel maar, u bent van het katblad dus u moet daar meer van weten, niet? Te veel om uit te leggen, zegt u?


Ze gaan toch niet een gracht graven hier wel? Herstellen in de oude staat, bedoel ik. Nee dus. Nou, dat is een pak van mijn hart. Maar ik raak dus wel op deze manier al mijn hinderlaagplekken kwijt. Omdat alle planten en banken zo langzamerhand verdwijnen van de katbladstraat natuurlijk! Hebt u al aan de overkant gekeken?


Juist ja, Zwarte Gijs z'n buitenverblijf is eerst afgebroken en nu is zijn bank dus ook weg. Zal-ie erg blij mee zijn ja. Gaat mijn bank ook weg trouwens? Ja? En de vergadertafel van het katblad ook? Het is allemaal niet te geloven! Wat moeten we dan met zo'n kale straat? En hoe moet dat dan met uw foto's? Dat worden vast heel oninteressante, kale foto's! Het komt allemaal wel weer goed, zegt u?


Nou, ik geloof er niks van. Ik weet niet of ik u kan vertrouwen en in ieder geval heb ik moeten vaststellen dat ik dus helemaal niets aan u heb. Ik weet niet of ik de winter doorkom zonder mijn hinderlaagplekken. Ik kan me verdorie straks nergens meer verstoppen. Mooie boel.

Geen opmerkingen: