donderdag 30 oktober 2008

Broers moeten elkaar helpen


Harremans:
Nee, ik geloof dat mijn broer Panda nog steeds niet het raadsel van de watergaatjes heeft opgelost. En ik interesseer me daar verder niet voor; ik ben niet zo'n probleemoplosser nee. Nee, ik hou meer van zooien. Je zou me het "zooitype" kunnen noemen inderdaad.


Nu was ik dus van plan om hier even te gaan zooien, zit opeens die ouwe in de weg. Rooie Gijs ja. Denk maar niet dat hij mij de ruimte zal geven, maar daar weet ik wel wat op. Ja, ik roep gewoon mijn broer erbij want samen kunnen we hem wel aan. Met gemak ja.


Even eerst een kort overleg. We besluiten om zij aan zij naar Gijs toe te rennen, en een flinke jongen die dan rustig blijft zitten, heh? Nee, we denken dat hij er dan wel vandoor gaat.


Het is gelukt en Gijs is gevlucht voor ons gezamenlijk offensief. We doen niet veel samen, Panda en ik, maar als het nodig is, dan dus wel. Ja, dat hoort zo heh? Als broers zijnde moet je elkaar helpen. En omdat we er best wel lol in hebben, volgen we Gijs naar zijn vluchtplek.


Kijk 'm daar zitten op die trap! Nee, daar durft-ie niet vanaf te komen, vooral niet als wij hier blijven rondhangen en dat doen we dus.


Panda heeft besloten een tijdje onderaan de trap te blijven zitten. Ja, om Gijs duidelijk te maken dat hij het niet altijd voor het zeggen heeft. En ik maak van de gelegenheid gebruik om even van het hoge gras te gaan knabbelen. Nee, ik ben niet zo'n trapzitter, ik blijf liever een beetje in beweging. Ja, 't zal inderdaad de adrenaline wel zijn.


Panda heeft genoeg gekregen van het trapzitten en is weer aan het werk gegaan. In de tuin ja. Nee, ik vind het leuk om Gijs nog even te blijven pesten dus voorlopig blijf ik hier nog wel rondhangen. Nou, tot ik er genoeg van krijg heh? Dat kan over 5 minuten zijn maar ook over 5 seconden. Nee, dat weet ik nooit van tevoren en daar denk ik ook niet over na. Teveel nadenken is niet goed voor me, vind ik zelf.


Rooie Gijs:
Stelletje rotjongens. Met zijn tweeen durven ze wel! Maar ik kan ze best aan hoor! Nee, ik ben niet voor ze gevlucht, ik dacht alleen dat het een goed idee was om deze trap te verdedigen. Dat ze niet naar boven kunnen dus. Nee, het balkon hierboven is van mij en daar komen ze dus niet op, daar ga ik voor zorgen. U ziet toch dat ze niet naar boven durven te komen? Dat komt omdat ik hier lig met mijn natuurlijk overwicht. Nee, ik zei niet overgewicht, u heeft mij best goed verstaan. Die Panda is al afgedropen, ziet u dat? Zogenaamd weer in de tuin aan het werk. En u zult zo ook zien dat die Harremans weer ophoepelt. Ja, omdat ze bang voor mij zijn. Ik ben hier in deze tuin inderdaad de baas en dat gaat zo blijven ook. Mocht er verandering in de situatie komen, laat ik u dat als eerste weten. En gaat u nu maar weer ergens anders plaatjes schieten alstublieft!

Geen opmerkingen: