donderdag 2 oktober 2008

Een hoop nattigheid


Japekoppie:
Ja, kijk maar goed. Daar zat ik dus in, in die nattigheid. Mijn mens zei dat het mijn eigen schuld was. Ze had me gewaarschuwd. "Je mag naar buiten, maar het gaat wel zo regenen", zei ze. "Kijk maar naar de lucht." Alsof ik ooit naar de lucht kijk. Nee, dat heeft toch geen zin. Want vaak genoeg waait het over. Of het waait zomaar aan, als de lucht even daarvoor nog helder was dus. Maar nu werd het wel erg donker ja. Er vielen dan ook steentjes uit de lucht. Eerst was ik gaan schuilen onder een plantentafeltje. En toen zij, mijn mens, riep, was het net op zijn ergst. Dus ben ik blijven zitten ja. Maar het hield niet op heh? Dus toen ze de tweede keer riep, ben ik toch maar naar binnen gerend.


Ja, kijk maar hoe nat ik was. Nee, afdrogen hou ik niet van.


Als ik nat van buiten kom, ga ik eerst even eten. Ik weet niet waarom. Misschien omdat ik honger heb heh? Ja, ik had weer een verkenningstocht gemaakt. Nee, geen nieuws meegenomen naar huis. Er was niet veel volk buiten nee.


Toen ben ik mezelf maar even gaan drogen. Ja hoor, u mag het ook wassen noemen. Gelukkig brandt de kachel ook weer, dus dan droog je wat sneller op.


Die kleine Zoebel of hoe hij heet kwam me weer storen ja. Uitdagen ja. Had ik dus helemaal geen zin in. Ik vroeg nog aan mijn mens of ze dat kleine mormel niet wat meer in de hand kon houden, maar ze zei dat we het onderling moeten regelen. Terwijl er niks te regelen valt, want hoe je ook gromt of snauwt, die Zoebel doet toch precies waar hij zin in heeft. Ja, meestal loop ik om hem heen. Soms probeer ik hem te negeren maar het probleem is dat hij mij niet negeert. Ze zeggen dat het wel gaat wennen. Ja, we hebben nu ook een kattenbak boven gekregen, dan kan ik tenminste af en toe ongestoord naar het toilet. En er staat nu ook een waterbak boven ja, en een voerbakje met seniorenbrokken.


Nou, het zal er wel niet meer van komen dat ik nog naar buiten kan, vandaag. Nee, straks komt de fanfare langs. Dan mag ik sowieso niet meer naar buiten. Muziek ja, en een hoop ander lawaai. Vanwege 3 oktober heh? Leidens ontzet ja. Vieren ze elk jaar. Vanavond taptoe, dan kermis en morgen ook nog allerlei gedoe. Het ergste vind ik dat vuurwerk. Morgenavond ja. Ik hoop dat ze extra lekkere happies in huis heeft gehaald. Ik bedoel: dan heeft het nog een beetje zin, dat feest.

Geen opmerkingen: