donderdag 9 oktober 2008

Rooie Gijs ramt Cera van dak


Vanochtend werd de katbladstraat weer eens opgeschrikt door een luid gekrijs en hulpgeroep. Wat was er aan de hand? Cera, lekker zittend op het garagedak en zich van geen kwaad bewust, was aangevallen door Rooie Gijs. Cera, die geen kant meer opkon, werd vakkundig door R. Gijs van het dak afgeslagen waardoor zij al schreeuwend met een klap op een container terecht kwam en van daar op straat buitelde.


Rooie Gijs kijkt Cera na. Deze laatste vlucht naar het poezenloket dat helaas gesloten is omdat mevrouw Troy haar dutje doet en de Boez niet naar buiten mag ontsnappen.



Als Gijs in de gaten heeft dat Cera niet verder is gevlucht dan naar de overkant van de straat, gaat hij er maar eens lekker bij liggen. Stel je voor dat zij het lef heeft om terug te komen op het dak, heh?


Cera dus voor het gesloten poezenloket. Er staat nog een voerbakje met wat uitgedroogde etensrestjes, maar Cera eet zo ongeveer alles als zij net een traumaatje heeft opgelopen, dus onder toeziend oog van de Boez, werkt zij de droge snippertjes naar binnen.




Als de restjes weggewerkt zijn, keert zij terug op straat, maar kijkt wel goed om zich heen. Stel je voor dat Rooie Gijs nog steeds op de loer zit? Je kan maar beter voorzichting zijn. Dan huppelt zij naar de fotograaf van het LKB toe en stelt voor om even een verkenningstochtje te gaan maken. Ja, want Cera oefent nog steeds voor haar Verkennersdiploma A! De fotograaf heeft daar wel oren naar want Japekop heeft een vrije dag genomen dus komt het eigenlijk wel goed uit dat Cera mee wil. (Wordt vervolgd.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Rooie Gijs is weer aardig actief de laatste tijd. Hij zoekt ook regelmatig contact met Iwan, helaas niet op de vriendelijke manier van toen hij nog naast ons woonde. Hij is zeker boos dat hij geen eten meer kan snaaien bij ons. Hij kan zo heerlijk boos kijken. Hij gaat steeds zo liggen dat onze katten niet langs hem heen naar huis kunnen. De lummel.

Anoniem zei

Misschien moet R. Gijs maar weer terug op de harde brokjes? Het wordt weer eens tijd voor een huisbezoek!