dinsdag 14 oktober 2008

Boezelmans krijgt vervolgprikje


De Boez:
Ja, hier zit ik in mandje in wachtkamer. Mijn mens had me meegenomen naar dierenarts en peettante Marian was mee om foto's te maken. Nee, ik vond het niet leuk in wielhuis. Heb zitten mauwen ja. Erg hard zitten mauwen. Ja, ik was boos.


Er was een blafbeest daar. Niet zo'n grote maar wel eng. Hier zie je hoe ik naar hem zit te kijken.


Toen gingen we naar oom Wiggen. Die keek naar mijn oogjes. Een oogje nog een beetje rood ja. Oren waren mooi schoon. Nee, geen druppels of zalf meegekregen.


Oom Wiggen keek ook onder mijn staart. Was ik erg boos om. Met onder mijn staart heeft niemand wat te maken nee. En toen kreeg ik de prik.


Heb ik even geschreeuwd ja. En toen hoorde ik dat ik volgende maand weer zo'n prik moet. En dan pas twee weken later mag ik buiten spelen. Dat is dus nog eh...... 6 weken wachten ja. Ben ik ook boos om want ik wil naar buiten. Spelen met de blaadjes enzo. Nu speel ik nog met blaadjes binnen, maar dat maakt rommel in kamer. Hij heb, eh, heeft, ook nog naar mijn hart geluisterd ja. Longen ook ja. Was allemaal goed.


Toen alweer gewogen. Vond ik niet nodig nee, maar mens wou weten hoe zwaar ik nou was. Nee, keukenweegding thuis niet goed. Daarom. Was goed ja. Als een flinke zak aardappels. Vier keer pondje kriel en dan nog paar losse aardappels, ja.


Toen weer terug in mand gelukkig. Ik wou naar huis. Snel naar huis toe.


Ja, ik was beetje geschrokken van al dat gefriemel aan mij. Vandaar.


Dit ben ik weer, in mandje ja, maar nu achterin wielhuis. Rood wielhuis ja. Wielhuis stinkt en hobbelt veel. Maakt ook lawaai. Erger dan zuigmonster ja. Weer zitten mauwen want weer boos heh? Gelukkig snel thuisgekomen, en toen peettante mand neerzette in kamer, ging ik heel hard spinnen. Ja, blij dat ik weer thuis was heh? Nou, toen naar boven gegaan. Bij oom Japekop en oma Troy op bed gaan slapen. Ja, lang geslapen.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Nog 6 weken wachten voor je naar buiten mag! Dat is wel heel lang als je zo jong bent als de Boezel!

Anoniem zei

Nou, nou, jouw dierenarts houdt van prikken geven zeg. Volgende maand nòg ééntje! Dat zijn er in totaal drie. Maar dan ben je ook wel heel erg goed beschermt tegen allerlei ziektes zullen we maar denken. Nog even geduld Boezeltje en dan mag je buiten spelen.

Mevrouw Katblad zei

Wilma, bedankt voor je reactie. Ik heb Boez' inentingsboekje erbij gepakt en daar staat gewoon in dat hij pas over een jaar moet terugkomen voor een enting. Ik denk dat de dierenarts in de war was door het drama (inslapen van een poes)voor wij aan de beurt waren, en misschien al een beetje bezig met de patient die na ons kwam (dat bleek tante Lien te zijn). En ook wij waren daardoor aangeslagen zodat we misschien niet goed hebben opgelet. Je hebt dus helemaal gelijk en de Boez mag gewoon lekker over twee weken zijn neus buiten de deur steken.... Nogmaals bedankt!