zaterdag 11 oktober 2008

Met Cera op pad (3, slot)


Wij zijn met Cera in de Hoftuin aangekomen; het laatste deel van de verkenningstocht. Tussen het gras bij de muur heeft iemand zich verstopt. Is het Harremans? Is het Panda misschien? Want dit is toch hun schuilplaats?


Neen, het blijkt Mio te zijn. Hij zit zijn zonden te overdenken, tenminste, dat hopen wij. Zijn partij "Hof is Vol" ligt op zijn achterste door steeds maar ruzie tussen de directieleden onderling en de leden; alleen Rooie Gijs is nog lid. Een tweemansfractie dus, maar zonder verdere aanhang. Misschien wordt het tijd om al die rare denkbeelden maar eens overboord te gooien, Mio? Ben je niet zelf ook "asielzoeker" geweest, of ben je dat voor het gemak maar vergeten?


Cera heeft geen tijd om op Mio te letten. Zij heeft een opengescheurde vuilniszak ontdekt. Ja Cera, je mag even snuffelen. Maar denk eraan: een echte verkenner eet geen rotzooi uit vuilniszakken, en al helemaal niet als hij op verkenningstocht is!


Cera heeft de boodschap begrepen en snuffelt alleen maar. Gekookte rijst ja. Een paar dagen oud al. En kaaskorstjes. Franse kaas met wat schimmeltjes. Beetje aardappelpuree ook, te sterk gekruid. Het is niet moeilijk om hier niet van te eten. Goed zo Cera! Prima werk en dus weer een goede aantekening! Kun je nog achterhalen wie deze zak heeft opengekrabt of gebeten? Helaas, deze vraag blijft onbeantwoord en Cera laat hier een puntje liggen.


Even nog een blik werpen op de schone natuur. Er zijn verder geen katten in de tuin te vinden dus we kunnen hier nu gauw klaar zijn.


Cera maakt nog een rondje door de tuin. Ze huppelt helemaal want ze is blij dat het laatste deel van de verkenningstocht zo goed is gegaan. Maar Cera, je moet allert blijven tot het eind! Als je niet goed blijft opletten, kunnen er vervelende dingen gebeuren!


Kijk, dat bedoelen we nou! Cera heeft dus te laat in de gaten dat Mio haar is gevolgd. Pas als Mio zo ongeveer in haar staart hangt, ruikt Cera onraad. Gelukkig kan de fotograaf voorkomen dat het uitdraait op een vechtpartij. Blijkbaar vindt Mio nog steeds dat het Hof te vol is en dat er geen "vreemde" katten mogen komen. En dat terwijl de achterdeur van Cera toch duidelijk uitkomt in de Hoftuin! Maar ja, haar voordeur zit aan de kant van de Katbladstraat en Mio vindt: regels zijn regels.....


Mio kruipt ontstemd onder het tuintafeltje voor het huis van Harremans en Panda en moet toezien hoe wij met Cera (die overigens wel erg geschrokken is) de Hoftuin verlaten. Cera gaat gelijk op huis aan, dus een evaluatie van deze verkenningstocht kan helaas niet meer met haar plaatsvinden. Wij geven toe: het was geen makkelijke verkenningstocht en wij kunnen ons voorstellen dat Cera het een beetje heeft gehad. Wij gunnen haar haar rust en zullen de beloning bewaren voor een beter moment.


Op de redactie aangekomen, treffen wij een opengemaakt doosje kattensnoepjes aan. Wie is de boosdoener geweest?


Juist ja. De Boez heeft een aantal snoepjes van de tafel naar de vloer getransporteerd en doet zich tegoed. Nu moet de fotograaf/cursusleidster een slechte aantekening krijgen! Een doosje lekkers op tafel achterlaten is natuurlijk vragen om moeilijkheden als je een Boezel in huis hebt! En Japekop en Tokkie Troy? Zij weten van niets - liggen natuurlijk weer op het logeerbed te snurken. Wij moeten de werktijden nodig weer eens gaan bijstellen!

Geen opmerkingen: