dinsdag 21 oktober 2008

Lekker leunen...


Charli:
Aan verkennen doe ik dus nauwelijks. Nee, laat mij maar lekker zooien in de katbladbuurt. Ja, de tuinen trekken mij erg aan. Hier ben ik dus in de Kruidentuin aan het zooien.


Net als mijn buurmanbroer (Japekoppie - red.) snuffel ik me helemaal suf. Aan de planten, aan de potten waar ze inzitten, en eromheen. En aan alles wat ik verder tegenkom, moet ik ook even ruiken.


Fietsen zijn ook erg interessant ja, maar dan moeten ze wel stilstaan. Dan ga ik er even tegenaan leunen. Ja, gewoon even leunen, dat heeft u goed verstaan. Nee, achterop ga ik liever niet als het niet nodig is. Daarom rij ik met u mee naar de dierenarts, dat klopt. Het is niet mijn hobby om bij u in het wielhuis te zitten, dat is waar, maar gelukkig is het maar 1 keer per jaar. Effe afkloppen? Wat bedoelt u daarmee?


Stoelen zijn ook interessant om te besnuffelen, en ook daar kun je tegenaan leunen. Nee, ik spring er niet op want dat vind ik minder leuk. Bovendien: wie wil er nu op zo'n harde stoel liggen als-ie thuis zoveel zachte kussens heeft liggen, heh? Trouwens, als je aan het zooien en leunen bent, moet je daar niet bij gaan zitten. Wel, dat past niet in het plan. Welk plan ik bedoel? Nou, dat wat in mijn hoofd zit natuurlijk!


Paal leunen is ook lekker ja. Wel eerst eraan snuffelen, want je weet maar nooit. Wat ik nooit weet? Wel, daar gaat het nu net om: dat weet ik dus niet! Ja, daarom juist moet je eerst snuffelen! Tjongejonge, ik had u toch iets slimmer ingeschat zeg! Of bent u soms nu al aan het aftakelen?


Zulke grote potten zijn ook - inderdaad na besnuffeling - zeer geschikt om tegen te leunen. Nee, ik ben niet ziek en heb geen last van evenwichtsstoornissen, ik leun nu eenmaal graag. Ja, ik leun alleen buiten. Binnen vind ik dat niet nodig nee, maar u weet dat best. Heeft u mij thuis, dus binnen, wel eens zien leunen? Nou dan!
Over thuis gesproken, ik denk dat ik maar eens ga kijken of er al eten wordt geserveerd. Je weet nooit of er een stukje kaas of worst op de borreltafel verschijnt en je slaat je toch wel voor je kop als dat tijdens je afwezigheid gebeurt. Wat bedoelt u met: dat is niet goed voor je?

Tokkie Troy:
Kijk, daar gaat mijn oudste zoon. Hij woont hiernaast dus. Charli heet hij ja, en hij is erg groot. Altijd al geweest hoor, de grootste van het stel dus. Maar het lijkt alsof ie alsmaar groter wordt en gezien zijn leeftijd (11 jaar - red.) lijkt me dat geen goede ontwikkeling. Maar goed, dat is al heel lang mijn zorg niet meer gelukkig. Nee, hij is oud en wijs genoeg moet je maar denken. Bovendien heb ik andere dingen aan mijn hoofd, zoals dit kattenloket hier. Nee, de laatste tijd is het gelukkig erg rustig. Ik denk dat het goed zou zijn om het loket gedurende winter maar dicht te houden. Scheelt inderdaad ook in de energiekosten heh?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

U bent een mooie jongen Charli alhoewel ik moet zeggen dat ik u wel begrijp, met name dat af en toe even leunen is lekker zeker als grote kater. Ik kan daarover mee praten althans over dat groot zijn... alhoewel mijn personeel mij strikt op dieet houdt, wel tot mijn groot verdriet soms. Ach ik begrijp dit wel want ik heb aanleg voor suikerziekte en heb al een paar jaar geen last hiervan. Het was geen pretje hoor... Maar gelukkig heb ik een soms wijs mens!

Anoniem zei

hallo Charli,
kom jij 's nachts wel eens buiten?
Er is een paar nachten geleden een grote kat bij ons binnen geweest. Hij leek erg op jou, maar omdat het een beetje donker was kan ik niet met zekerheid zeggen dat jij het was. De betreffende kat was door een kattenluik binnengekomen en werd met enig gebrom door ons 3-tal ontvangen. Hij probeerde door de balkondeuren weer naar buiten te komen, waarbij hij enorm hoog sprong. Daarna ging hij naar boven, achter de kast zitten. Op Iwans verstopplek, inderdaad. Ik heb toen maar een buitendeur opengezet voor hem. Daar is hij later stiekem door weggegaan. Iwan zat toen rustig brokjes te eten in de gang beneden, hij leek niet erg onder de indruk. Ook de meisjes hebben er geen shock aan overgehouden. Als jij het niet was, Charli, weet dan misschien een andere katbladlezer wie deze nachtelijke bezoeker was?

Anoniem zei

Wij geloven dat het niet de bedoeling is dat Charli nachtelijke wandelingen maakt, maar zullen het navragen! Wel een spannend verhaal van u, hoor!

Annemieke zei

Wij hebben thuis ook een leunkat! Hij leunt bij voorkeur met zijn hele gewicht tegen mij aan.